LasseL: Ut med Reka!!!

Medgangsupportere er så innsnevra i huet at de noen ganger velger å følge Vål’enga som lag. Det går vanligvis fort over, men nå viser det seg at kontinuitet og fornuftig bruk av de midlene man har til rådighet ødelegger for de som trenger en kjapp fiks.

Tekst: LasseL // foto: arkiv


Slik herrenes førstelag nå blir styrt, fra Sandnes til Rekdal og med to argusøyne stirrende fra London,  tror jeg vi må tilbake til den tiden gutta i gata var ballgutter på Bislett, man fikk samle tomflasker etter kampene og beholde pengene selv, eller når Jo Bergsvann hadde mer hår oppe enn nede på kroppen, for at man hadde troen på at fremtiden var lysere enn slik de fleste av oss gjør nå.

For tredje gang denne sesongen roper Herr Noldus at Reka må gå. Det virker heller ikke at de med nesetippen rettet mot egen navle har noen forslag for hvem som kan ta over og styre skuta videre. Det viktigste er bare at Reka drikker pærebrus et annet sted.

For i det 79. minutt på søndag raste vel hele Vålerenga-universet og sang av full hals at Reka skulle sparkes?
Ikke? Pussig.

Så om ‘ingen’ mente at Reka skulle gå av når det gjenstod ti minutter av normal spilletid, var det fordi at Rekdal tydelig hadde bedt midtbanen å gi fra seg ballen på idiotisk vis like etterpå?

Eller mener man at Rekdal skal gå fordi han hadde bedt Heltne Nilsen sende pasning til en fri Bodø/Glimt spiller på egen 16- meter?

Eller hadde han nok en gang bedt Deshorn om å ikke gjøre ting enkelt, men heller prøve å score via motspillere og gjennom brystet til keeper, samt å ikke sette ballen i det åpne målet tre ganger, men heller vri ballen mot der det var oppdekt?

Eller at Lindquist også måtte breiside ballen mot lengste stolpe og helst utenfor, når hele målet var åpent?

Eller da han bad spillerne gjør personlige feil gjentatte ganger?

Er det derfor? Fordi han peker ut spillere til å gjøre dumme tabber, samt å ikke kjempe for en seier?

«Arroganse som blir straffa, vil jeg kalle det» sa hovedtreneren etter kampen. Og  endel folk forstod tydelig dette som at han hadde bedt spillerne sine være arrogante, men at de ble straffet, slik at det ultimate skyldspørsmålet skulle rettes kun mot han.

For spillerne ofret seg og gav absolutt alt og kan ikke belemres med dette tapet. Kjempende helter på ukelønner så store at de aldri ville gi annet enn 100% på banen. Eller?

Jeg skjønner ikke de som mener at Reka skal gå fordi spillerne har så ekstrem respekt for Rekdal at de heller driter seg ut og taper, enn å kjempe for oss supportere, da det er så utrolig tydelig «I» som ber de gjøre en laber opptreden.

De som jobbet på Ullevål stadion mandag morgen ble møtt med dette synet:

Foto: Ömer Demir

Foto: Ömer Demir

Kanskje spillerne burde fått dette i trynet hver dag denne uka og hver eneste uke til vi har tatt hjem medaljen de selv ga slipp på søndag kveld. For den skal vi ta tilbake grepet på og beholde.

Så kan de som hater Rekdal irritere seg over at alt går så mye bedre med pasjon, vinnervilje, kontinuitet og ikke minst, kjærlighet til klubben.

Og så kan resten av oss «irritere» oss over lag som stadig bytter spillere, trenere, administrasjon, taktikk og divisjon. Og ikke minst, medgangssupportere


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.