VIF-supporterens guide til seriemedalje

Vi er alle enige om at Vålerenga bør havne på medaljeplass i årets sesong. Det skjer neppe uten sverdslag og det er visse kjøreregler vi supportere må holde for at så skal skje. Vi kan for eksempel ikke si medalje-ordet.

Tekst: EspenB // foto: Trofe.no


Skriv gjerne ut denne og heng den på et godt synlig sted du ferdes ofte. Døra til kjøleskapet er midt i blinken, da du har lett for å gå til kjøleskapet for å stirre inn i det når du ikke vet hva du skal gjøre.

Her er kjørereglene du som supporter må overholde om du ønsker Vålerenga alt godt. Disse punktene er forsket frem av undertegnede på den harde, tunge måten. Det er selvopplevd og lært gjennom lange og vanskelige år med dyrkjøpt erfaring. Hør dermed på erfarne klansmenn når de har noe å fortelle deg, som nå.

Skal Vålerenga sanke medaljer må denne lista følges til punkt og prikke. Du er nemlig en sterk bidragsyter og må ta din del av ansvaret for Vålerengas sportslige suksess. Det krever dog et nytt tankesett og betydelig innsats av deg.

Tro det eller ei, men ditt bidrag er uvurderlig. Sjekk bare her:

  • Om du føler at Vålerenga bør knuse neste motstander lett, for guds skyld – aldri si det høyt. Hold det for deg selv. Heller ikke skriv det på sosiale medier, du legger utilbørlig press på laget, og du vet hvordan et stressa og pressa Vålerenga opptrer.
  •  Medalje. Dette sangnomsuste maktordet som får Vålerengaspillere til oppføre seg som hunder med ferten av tisper med løpetid. De glemmer alt annet og jager betingelseløst på egenhånd. Aldri, aldri, ALDRI si dette ordet. Å nevne medalje er det samme som å ikke ønske det. Medalje er et svært negativt ladet ord for Vålerengaspillere. Så ille er det at du risikerer at de faller om på flekken av skrekk om de hører deg.
  • Aldri vær breial. Ikke før kamp, ikke under kamp og heller ikke etter. Det slår tilbake på deg i form av tap. Garantert. Skriver du «i dag tar vi tre lette poeng» på sosiale medier er vi fucked. Da har du fucka hele Vålerenga for resten av uka. Så enkelt er det, men samtidig er det så vanskelig å la være. Å ikke være breial er en av de større suksessfaktorene for medalje.
  • Ikke la deg lokke ut på glattisen av ufine supportere av motstanderlaget. Vær standhaftig, forsvar enkeltspillere og klubben i ditt hjerte men ikke overdriv. Mister du hodet kommer mange uttalelser som i utgangspunktet bør styrke laget vårt. Vi vet nå at de gjør det motsatte. Behersk deg og bruk heller uttrykkene du finner i hermetegn gjennom resten av teksten.
  • Vær aldri nedlatende overfor motstanders lag eller spillere. Aldri tro at Vålerenga er bedre enn dem. Vær ydmyk og snakk gjerne som fotballspillere og trenere gjør: «vi tar en kamp om gangen, så gjør vi opp status i november» er ypperlig til enhver anledning.
  • Uansett motstander, legg ansiktet i alvorlige folder og si «de er et meget godt lag, og denne kampen blir vanskelig» Følg gjerne opp med «Om vi spiller opp mot vårt beste har vi en mulighet i dag» om du på død og liv skal være i det positive hjørnet.
  • «Det finnes ingen lette kamper i Tippeligaen» er din nye venn. Lek og kos mye med denne setningen. Du kommer til å bruke den mye.
  • På sangen «I år så tar vi alt» er det viktig å synge med en overdreven ironisk tone. Gjør helt klart for alle rundt deg på tribunen at det er en tøysesang du ikke tror på i tillegg. Skulle du virkelig tro på innholdet: BLI HJEMME! Du kaster forbannelse på forbannelse over laget om du tror på den sangen og synger den.
  • Om du har ritualer du må gjennom før kamp, dropp dem. Kampen mot Bodø/Glimt viste med all tydelighet at den sure, slitte seierbokser`n din nå kan gå til de evige jaktmarker. Å vase med sånne trivialiteter går utover konsentrasjonen. ikke bare din, men også spillernes konsentrasjon. Så bare dropp det, ok?
  • Når du omtaler spillere som leverer under evne ikke si de er dårlige eller suppler med kraftuttrykk. Si heller «han har mer inne», «han har litt å gå på» eller «jeg har sett ham bedre».

Sånn, nå er du utstyrt med de aller beste hjelpemidler for å bidra til at Vålerenga «gjør en best mulig sesong» og at vi «når vi gjør opp status i november» «har flere seire enn tap», og at vi «får muligheten til å feire» og at vi «muligens skal til Europa» noen turer neste sesong.

Klarer vi å banke gjennom denne type tankesett ser jeg ingen grunn til at  vi ikke har verdensherredømme innen 2018. Vi kan bare ikke si det høyt.

God kamp mot Odd på søndag, og husk: «Det blir en vanskelig kamp men om vi spiller opp mot vårt beste har vi en god mulighet til et godt resultat. Måtte det beste laget vinne.»

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.