Innblikk i EngaTifo

EngaTifo bruker hver sesong haugevis med dugnadstimer for å lage og arrangere landets beste tifoer. Denne sesongen har ikke vært et unntak og vi har allerede sett flere herlige tifoer fra gjengen. Her får du et innblikk i tankene bak, samtidig som de minner om at dørene er åpne for alle som vil bidra. 

Tekst: EngaTifo // foto: Grydis


«Sildesalat»
Lite topper barnetoget 17. mai, men Klanens jubelbrus den 16, da Enga satte en stopper for Mjøndalens seiersrekke, lå ikke mye etter.

Om tifoen til denne kampen: Vi hadde et banner ned fra øvre med teksten: «Ett lag i Norge». Så ble flagget rullet ut med VIF-logoen i stråleglans som «sildesalat»i øverste venstre hjørne. Bilde av sluttproduktet ser du i vignettbildet.
Klanen var klar til kamp. Alle var med. Enda en gang: For en kamp! For en seier. Ære være!
Alle gutta. Og takk deg sjæl.

Flagg med småfeil
EngaTifo er ikke så mange. Å sy og male svære bannere og flagg i maxistørrelse tar noen dager og netter. I eksamenstid og utepils-vær er det ikke alltid like lett å samle tifo-gjengen til sying, maling, sjauing og dugnad dag etter dag, kveld etter kveld. Alt gikk bra 16. mai. Leter du kritisk på YouTube eller i de mange TV-reprisene finner du kanskje noen småfeil. Si hva du synes – ta gjerne med andre tifoer også.

EngaTifo avsluttet sesongen i fjor med den selvironiske «I år så tar vi alt» med «vending» til «I 2015 tar vi alt». Fortsettelsen fulgte med seriestart på Ullevaal og banneret «Ett Vål’enga i blått og rødt» fulgt opp med et banner malt på gjennomskinnelig plast med bluss bak – der sto det «Vi elsker dette laget». På disse tifoene brukte vi noen nye teknikker: Overkast og gjennomskinn med bluss.
I bortekampen mot Lillestrøm kjørte vi på med flagg, OH og mosaikk, i samarbeid med Ikaros.

Foto: Grydis

Foto: Grydis

Du er tifo
Hva synes du? Når det virkelig gjelder er det du og dere som teller aller mest. Tar jobben med å holde, løfte, bidra, synge, juble. To tusen hender får flagget til å bruse og bølge med. Fórer håpet. Løfter trua på seier.
Tifosi er, som noen vet, et italiensk ord for supporter. EngaTifo er et arbeidslag i Klanen. På forhånd er det dugnader for å ha «effekter og kulisser» klart til hjemmekamp. På den store dagen må alle på Bredden trekkes med, for å gi lag og stadion den siste innspruten før dommeren starter kampen.

Takk til dere!

I EngaTifo har vi et stort aldersspenn med både gutter og jenter, damer og menn. Det er plass til flere, på dugnadene og på kamp. Ingen er for gamle eller for unge og vi trenger alle som kan bidra til å lage flere tifoer i fremtiden.

Opplæring gis på stedet. Bli med da vel!

Du finner oss på twitter (@Engatifo), facebook og mail: tifo@klanen.no


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.