Skandale

Overskriften er ordet vår kaptein brukte til å beskrive fadesen mot Glimt. Vi kunne ikke vært mer enig. Det var en skandale, det var flaut og det var slutten på all prat om medalje.

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Kampen mot Glimt beskriver veldig godt at Vålerenga ikke er klare til å ta opp kampen mot Rosenborg og de andre topplagene i Norge enda. Den forteller også at Vålerenga ikke takler prat om medalje og at lag undervurderes over en lav sko, selv etter en lang historie med lignende tabber.

Når dette laget taper mot Glimt så er det noe alvorlig feil et eller annet sted. At det er undervurdering og mangel på profesjonalitet virker som den mest sannsynlige årsaken. Så dårlig er Glimt at jeg blir svært overrasket hvis de ikke rykker ned fra årets Tippeliga.

Skjer det en gang i løpet av en sesong kan man leve med det, selv om det vil gjøre vondt der og da det også. Dette var tredje gang i 2015 at Vålerenga går på det som må kalles en tabbe, og sesongen er ikke halvspilt.

Det har allerede kosta cupen og det er på vei til å koste medalje i serien også. Da begynner dette å bli dyrt. Når skal man lære?

En annen ting med denne kampen var at den viste klart og tydelig at vi har en for tynn tropp. Første 11’ern er bra, men med en gang vi får karantener eller skader så har vi et stort problem. Spillerne som fikk sjansen i fraværet av Wæhler, Stengel og etterhvert Nation var ikke i nærheten av å ta vare på sjansen de fikk. Det kostet alle poengene.

Når det er sagt, så skal ikke Glimt få med seg tre poeng fra Oslo etter å ha scora to mål. Mot et lag som slipper inn nesten tre i snitt er det direkte elendig at det ikke scores mer enn en kasse. Tempoet var for lavt og man brenner de utroligste sjanser. Forøvrig, er det merkelig at Omarsson ikke fikk spilletid etter sin positive debut fra start mot Molde sist.

Spillere, trenere og supportere har prata om medalje etter en god første halvdel av sesongen. Hver gang det blir fokuset før en kamp, så går det gærent. Det skjedde i fjor, det var fokuset før kampen mot Rosenborg og det var det man snakka om før kampen mot Glimt. Derfor skal det heretter tones kraftig ned og ikke nevnes før vi eventuelt står der med den rundt halsen ved sesongslutt.

Nå er det bare å glemme det her og se frem til neste kamp. Vi skal til Skien, noe som betyr bortekamp. Og bortekamper er vi gode på, så ikke bli overrasket hvis vi slår tilbake der. Men en ting er sikkert og det er at vi ikke vinner i Skien med den totale likegyldigheten og mangelen på profesjonalitet som ble vist mot Glimt. Der forventer vi at gutta igjen blør for drakta.

Wæhler og Stengel er også tilbake, og det er hvert fall jeg veldig glad for.

Alle til Skien!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.