Før Glimt hjemme

Siste hjemmekamp før sesongen er halvspilt står for tur. Et Vålerenga på medaljejakt skal vise bunnlaget fra Bodø at Ullevaal heretter blir det fortet det til tider var i fjor og at gjestfriheten ikke lenger eksisterer.

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Søndag kl 20.00 tar vi altså i mot Glimt på et noe Onedirection-slitt Ullevaal til en kamp som er starten på et lettere kampprogram i rundene fremover. Ikke bare er det en kamp vi skal og bør vinne, men det er også en runde der mange av lagene rundt oss på tabellen møter hverandre. Derfor ligger det mye i potten og seier vil bety en enklere vei mot medaljen vi alle håper på.

Kampen mot Molde sist kan man si mye om. Enten kan man være negativ og si at vi var heldige som fikk med oss poeng i det hele tatt fordi Molde skapte klart flest sjanser. Eller så kan man se på det sånn at kampen viste at Vålerenga er langt nærmere Molde enn det vi var i fjor og at poenget der viste at vi klarer å fighte til oss poeng i kamper vi i fjor tapte. Det siste alternativet er så enkelt som at dommerjævelen Ken Henry kosta oss seieren da han ikke dømte straffe og rødt da Omarsson ble dratt ned alene med keeper i første omgang. For å gjøre det enkelt sier vi det sånn at: Molde skapte mest, Vålerenga er bedre i år enn i fjor og at Ken Henry er ræva.

Uansett kan det poenget vise seg meget viktig etterhvert. Molde er fortsatt tre poeng bak og skal nå til Lerkendal. Det kan fort bety at vi har seks poeng ned til de på søndag i 22-tida og da kan man begynne å snakke om luke. En viktig luke.

Samma hvordan det går i de andre så må vi gjøre jobben selv og laget vi møter har faktisk en del kvaliteter i laget som gjør at de kan skape trøbbel for oss hvis vi ikke er på jobb. Dog har de et forsvar som er helt ute av det og mest sannsynlig er det dårligste i ligaen. De har sluppet inn utrolige 32 mål på 13 kamper og røyk tidligere denne måneden ut 6-2 i cupen for Tromsdalen. Begge delene må sies å være imponerende.

Egentlig var det farligste før denne kampen at de skulle sparke treneren etter de ble slakta 0-3 hjemme i forrige runde og at vi skulle få en reprise av kampen mot AAFK. En eller annen Berg tok over midlertidig, ny guts i laget og hurra meg rundt. Du skjønner greia. Det har ikke skjedd og da er det ikke et lag stinne av selvtillit som tar turen til Ullevaal.  Gjør vi jobben ordenltig, så vinner vi denne. Så enkelt er det.

For vår del meldes det nå om skadefri tropp. Selfie-Brown er også tilbake siden sist, mens Stengel og Wæhler står over med karantene. Våre venner i Aperopet meldte dog torsdag at Zahid ikke var med på trening den dagen, men også at han ikke var skadet. Hvor han var eller hva han drev med vites ikke, men forhåpentligvis er han med på søndag. For dette er en perfekt kamp for han å komme i gang igjen og øke selvtilliten igjen etter en periode der han ikke har kommet opp på nivået vi vet han har inne.

Det blir også spennende å se hvem som velges på topp. Omarsson gjorde det bra i Molde, Brown scoret som innbytter mot Rosenborg og Braaten vet man at kommer til å skape trøbbel mot ligaens dårligste forsvar hvis han får sjansen. Med andre ord er det flere gode alternativer på topp som også kan komme inn og endre matchbildet fra benken hvis det trengs. Magefølelsen sier at Brown starter på topp, så får vi se om Rekdal er enig med den eller ikke.

Defensivt var det ganske bra i Molde. Nå er Wæhler ute med karantene og han er uten tvil vår viktigste mann der bak. Han er klar igjen til Odd neste helg og der er i utgangspunktet behovet for han større enn hva som venter oss på søndag. Nation blir bedre for hver kamp som går og Larsen er klar til å steppe inn som hans makker. Det skal holde mot Glimt. Det anbefales likevel ikke å sette hus og hytte på at vi holder nullen her, for helt potte tett er det ikke enda.

Det blir gøy på Ullevaal på søndag, så om du enten starter ferien din nå, neste uke eller ikke skal noe ferie i det hele tatt, så anbefales det at du bruker søndag kveld på å ta turen. Ikke fordi motstanden på tribunen blir all verden (hva skjedde egentlig med den gule tannbørsten?), men for at laget trenger din støtte. Det hjelper kanskje at alt ligger til rette for seier også. Et nytt steg i riktig retning av medalje starter på søndag og det vil du ikke gå glipp av.

Jeg spådde målrik kamp i Molde sist og gjør det igjen her. Tipset kan hvert fall ikke bli dårligere enn den gang. 4-1 til VIF.

Vi sees på Ullevaal!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.