Overblikket: Stallen begynner å ta form

De siste uker har det vært litt mumling om hva ståa er i Vålerenga Ishockey. Noen spillere har forlatt oss – men er det dramatisk?

Vålerenga har alltid hatt tradisjon for å holde kortene tett til kroppen, og kommer du innpå kroppen til Jan Tor Kjær er det vanskelig å komme seg ut av bjørnegrepet og få fomidlet. Spillerstallen per nå er som følger:

Målvakter: Steffen Søberg og Glenn Jensen.

Backer: Brede Csiszar, Erik Follestad Johansen, Tim Mørk, Tallak Lyngset og David Bräck

Løpere: Jørgen Karterud, Mathias Trygg, Martin L. Ylven, Jonas Oppøyen, Filip Gunnarsson, Tobias Lindström, Jonas Knutsen, Rasmus Juell, Thomas Olsen og Colin Spaberg Olsen.

En solid stamme der altså, men på langt nær nok, og det er jo der folks nerver er i ulage; vi mangler noen drivende dyktige kanoner som løfter Vålerenga et par hakk opp, gjerne rett til finalespillet vi ikke nådde foregående sesong. En forsmedelig opplevelse å ryke ut i semifinalene.

Til vif-hockey.no sier head honcho Espen Knutsen at  – Ja, vi er i dialog med flere spillere, men vi er opptatt av å finne de rette typene for oss. Det er bra med spillere å velge i internasjonalt, sier Knutsen..

Slik vi har forstått dette skal ikke Vålerenga hente spillere midt i sesongen, men bygge lag fra sesongstart og ha sin stall komplett når serien børster i gang med full kraft. Det er bra.

Videre fortsetter Knutsen: – Vi har naturlig nok behov for en bredere tropp, men samtidig ligger det i korta at vi ønsker å gi flere av de aller yngste flere muligheter. Tim Mørk kom inn og gjorde sine saker bra i NM-sluttspillet, og vi håper å kunne ha en hel femmer med yngre spillere som takler dette nivået og får utvikle seg videre, sier Knutsen.

De observante legger merke til at Stefan Espenland ikke er med i troppen per i dag, det stemmer – Espeland har valgt å gå til Mikke Mus-klubben Lørenskog. Vi gidder ikke rakne over det, vi ønsker ham ikke løkke til, bare dit peppern gror. Måtte han få lange triste måneder i Lørenskog.

Men Vålerenga må nå få inn noen storkanoner, både på back- og løpersiden. Og gjerne en tanksenter. Her ryktes det Espen Knutsen har noe i ermet. Vi setter foreløpig vår lit til det, men vi er bekymret inntil det motsatte er bevist; at vi har store kanoner på plass.

Så får vi se hva Shampo trekker opp av hatten, ut av ermet eller whatever. Vi kan vente litt til – men ikke lenge. Blir det for lenge å vente orgniserer vi fakkeltog med høygafler og brostein, og går i slutta flokk opp til Jordal  mens vi hytter med nevene og krever både det ene og andre.

Godt natt storkanoner, hvorhen eller hvem dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.