Komplett dått dusteklubb: «Vi beklager …ikke!»

«Sandefjord Fotball ønsker gjestende supportere hjertelig velkommen til Komplett Arena.» 

Tekst: Styret v/Jan Erik 


Jepp, dette står å lese et stykke ned på den ubemerkede websida sandefjordfotball.no. Det som ikke nevnes samme sted er at «hjertelig velkommen» egentlig er Sandefjord-slang for tollfinger, og samtidig lokal kode for ufrivillig intimkontakt etter omvendt Lommemannen-mønster – i full offentlighet, selvsagt. Sandefjord har som kjent trykket Lommemannen varmt til sitt bryst, og for lengst gjort han til æresmedlem av «fotballklubben» sin.

Etter den bokstavelig talt ræva mottakelsen Vålerengas supportere fikk i Sandefjord 25. mai i år, fikk Klansstyret en haug med klager og sinte reaksjoner fra folk som mente at sikkerhetssjekken ved inngangen til Komplett Arena var en skikkelig utrivelig affære. Flere av jentene fikk både boobs og kameltå grundig inspisert, mens gutta fikk bekreftet – evt avkreftet – at lommetennis er best på bortebane. Og danglebær… eh, vi nevner ikke danglebær.

Sikkert stas for noen, men helt klart en ydmykende opplevelse for de fleste – og så ille for enkelte at de kom gråtende inn på stadion etter nedverdigelsen i døra.

Dette er særdeles dårlig stil, mener vi – og ga Sandefjord Fotball og vekterne det glatte lag i en henvendelse via Vålerenga Fotball Elite.

Og btw, her er det verdt å merke seg at Vålerenga er en klubb som tar supportere på alvor og ikke er redd for å vise det. Klubben oversendte vår ikke nevneverdig diplomatisk utforma henvendelse til Sandefjord Fotball uten innsigelser og med uforbeholden støtte. Folka på Valle leverer!

Sandefjord Fotball, derimot, gjør det klart i sitt svar at i deres verden er supportere no’ skikkelig dritt man dessverre må finne seg i på stadion.

Kort oppsummert lød vår henvendelse omtrent sånn: «Du veit du er i Sandefjord når vekterne stikker hånda si ned i trusa di. Det er kleint og guffent. Slutt!» Vi forlangte en beklagelse overfor klansmedlemmer og Vålerenga-supportere som følte seg dårlig behandla, og ba Sandefjord Fotball skjerpe seg i framtida.

Nå har vi altså fått svar, fra daglig leder i Sandefjord Fotball. Der det riktignok står: «…Vi har ingen problem med å beklage overfor de som opplevde vårt sikkerhetstiltak som negativt…» – men ikke et ord om hvor eller når de har tenkt å publisere denne beklagelsen. Og skjerpe seg har de ikke tenkt til.

For resten av svaret handler om at supportere – formodentlig i motsetning til fotballedere – har «frynsete omdømme», at de har brukt «profesjonell hjelp» og «satt en standard»(!). De vil likevel gå igjennom rutinene sine for «denne aktiviteten»…

Det hele krones med litt belæring av Vålerenga om «trygghet på kamp» . Dette fra en klubb som ble startet i 1998, som er inne i sin 5. sesong i Tippeligaen ever (ikke på rad, nei – de pleier å bli sist) og har ganske nøyaktig 0 – null – stående, syngende supportere. Publikumsrekorden på hjemmebane er 8103, sannsynligvis helt trygge, mennesker mot club’en i 2007. Og siden daglig leder tiltrådte har denne «fotballklubben» arrangert 5 – fem – tippeligakamper.

Massiv rutine der, altså. Profesjonalitet. «Standard».

Vi kunne ha fortsatt en slags «dialog» med Sandefjord Fotball for å finne ut mer om hva de egentlig mener. Om Vålerenga, om oss og om supportere i sin alminnelighet. Men vi gidder ikke.

I stedet gleder vi oss til å ønske Sandefjord Fotball «hjertelig velkommen» til Tigerstaden og Ullevaal i juli.

Flass!

 

Klansstyret

v/ Jan-Erik, sikkerhetsansvarlig


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.