Før Rosenborg hjemme

Det er klart for toppkamp og over 20.000 gjennom portene på Ullevaal på lørdag. Det er en setning jeg har drømt om å si i mange år, men nå er det altså en realitet og alt ligger til rette for en real fotballfest i hovedstaden. Fest setebeltene!

Tekst: JonasA // foto: Grydis


Tallet for antall solgte billetter har nå bikka over 22.000. Dette er mer enn det dobbelte av snittet på de fem første hjemmekampene og det er fortsatt god tid for folk til å sikre seg billett. Jeg må klype meg i armen, for dette er vilt.

Nå vet jeg jo at det er noen DnB-billetter inni bildet her, men det har blitt jobbet hardt med å få folk til denne kampen. Klubben har vært svært aktive i sosiale medier med hyppige oppdateringer på solgte billetter, mens vi supportere har delt, invitert, blogget og retweetet i hopetall. I tillegg har Ikaros hengt opp kampplakater og delt ut flyers. Oppmerksomheten fra media hjelper selvfølgelig også på, men alt i alt har det vært et herlig samarbeid fra hele Vålerenga-familien. Resultatet kan ende i ny publikumsrekord.

Over til selve kampen, så er det noe spesielt med å møte Rosenborg. Det har naturligvis noe å gjøre med at de vant serien hvert jævla år fra den dagen jeg visste hva fotball var og frem til den gledens dag i Skien i 2005. Det er ikke rivaleri som mot f.eks Lillestrøm, men gleden ved å slå Rosenborg kan nesten sammenlignes. Jeg vet ikke helt hva det er, men hele den suppa i Trondheim klarer jeg bare ikke.

Kombinasjonen av å være konstant høye på seg selv, selv om de ikke har vunnet noe på mange år og det faktum at de år etter år er det laget som får mest gratis i ligaen er nok gode grunner til hvorfor det er sånn.

Disse kommer altså nå på besøk til vår vakre by, og det som serieleder. Det er ikke rart det allerede kribler godt i kroppen før den kampen her. For dette er en kamp som på forhånd har alt en fotballkamp skal ha, med fulle tribuner og to topplag som hovedfaktorer.

Jeg har aldri vært spesielt fan av uttrykket «seks poengs kamp», men denne kampen er et godt eksempel på nettopp det. Vi er tre poeng bak før kamp og altså enten likt ved seier eller seks poeng bak ved tap. Med tanke på at vi har fire seiere på rad og hvordan kampen i Stavanger ble avgjort, så burde hvert fall selvtilliten til gutta være bra.

Likevel så er jeg litt bekymra for forsvaret før denne kampen. Wæhler måtte ut med skade sist og er høyst usikker, mens Larsen er ute med karantene og Mathisen er skada. Da er det ikke mange alternativene igjen og mye tyder på at det blir Nation og Nakkim i midtforsvaret, noe også sjefen sjøl hintet sterkt om på torsdagens klubbmøte. De skal opp mot laget som har scoret soleklart flest i ligaen, ledet an av toppscorer Søderlund. En mann som forøvrig kommer til å falle og be om straffer hele kampen gjennom, enten om du på tribunen raper litt høyt eller om en av våre rører han.

Totalt sett er det ingen tvil om at forsvarsrekka må heve seg fra det som har blitt vist tidligere denne sesongen hvis vi skal ta poeng i denne.

Offensivt ser det fortsatt bra ut og alle gutta som brukes i de forskjellige rollene fremover på banen bidrar stort sett med enten mål eller assist i hver match for tiden. Med andre ord skal nok Ken Remi & Co bli svette nok de også. Men skal jeg være ærlig så tror jeg vi må sette minst to mål for å få poeng i denne matchen, uten at det på noen måte er en umulig oppgave. Mjøndalen klarte det og da skal vi klare det også.

En annen ting som naturligvis ikke må undervurderes er innsatsen til oss på tribunen. Vi kan være med på å vippe denne kampen i vår favør. Alt annet enn at våre spillere får en ekstra boost av den stemningen som kommer til å være på Ullevaal på lørdag ville vært merkelig. Jo flere som bidrar med dette, jo større blir fordelen. Alt dette vet dere fra før, men vi har muligheten nå til å lage dette til en meget spesiell dag for alle som er tilstede. Vi skal vise hvem som er landets beste supportere. Den jobben starter allerede ved Vålerenga Kjerke, som skal synges så gåsehuden fester seg på samtlige på stadion.

Avslutningsvis sier jeg som Ivers: Rosenborg er ræva!

Alle til Ullevaal!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.