Før Sandefjord borte

Endelig ruller tippeligafotballen igjen etter over en uke med pause. Vi skal igjen innta bygd, denne gang en såkalt hvalfangerbygd og fortsette på ferden mot metall. Det er fridag, det er spådd fint vær og Vålerenga er et topplag. Ta turen da vel.

Tekst: JonasA // foto: Eivind Hauger


Diverse kilder sa fredag at det foreløpig bare var solgt 100 av ca 500 tilgjenglige billetter til bortefeltet i Sandefjord. Greit nok at en bortekamp som starter kl 20:00 ikke er det perfekte kamptidspunkt og at prisen på kr 220,- kanskje er verdt en boikott for noen, men grunnene til å dra er flere enn de er for å stå over. Her kommer noen av dem:

  • Vålerenga er et topplag
  • Vi har aldri tapt en seriekamp borte mot Sandefjord. Aldri
  • Vi er ubeseira borte denne sesongen.
  • Vi scorer mål i bøtter og spann. Slipper inn noen også, men drit i det.
  • Daniel Fredheim Holm har faktisk hele verden i sin hånd nå.
  • Fotball er best på stadion!
  • Vålerenga trenger din støtte.

Dette er tredje kamp på rad der vi møter et nyopprykka lag. La oss gi Sandefjord den samme velkomst til det gode selskap som vi har gitt de to andre: Null poeng og hyppige besøk inn i eget nett for å plukke ut baller.

Med tanke på at Sandefjord står med seks strake tap ligger alt til rette for at nettopp det skal skje. De har faktisk ingen tidligere Vålerenga-spillere med offisielle kamper som kan score mot oss heller, med mindre Grå-Lars plutselig finner ut han skal gjøre comeback.

Vålerenga så bra ut mot Mjøndalen, spesielt offensivt. Scora fire og det burde vært mange flere. Zahid hadde blant annet en banehalvdel for seg selv ved to anledninger og Braaten var nære flere ganger. Han scorer snart! Han scorer faktisk på mandag når jeg tenker meg om. I tillegg er Fredheim Holm i sin livs form og Lindkvist har scora tre på drøye 100 minutter i de to siste.

Det er med andre ord bare å glede seg til denne turen på landet, selv om den blir dyrere enn den burde.

For det er flere som har reagert på at Sandefjord tar kr 220,- for sine bortebilletter, naturligvis med rette. Det er etter hva jeg har funnet ut dyrest i ligaen. Lille nyopprykkede Sandefjord er dyrest i ligaen. Hva skjer? Hva driver dem med?

Jeg håper vi svarer på det med at alle bortesupportere lar kiosken på Komplett Arena stå urørt og at det ikke legges igjen en krone mer enn nødvendig til disse grådige bønda. Og at vi i tillegg synger ut supporterne til Sandefjord, hva nå enn de heter, etter alle kunstens regler. Så får spillerne gjøre jobben og være grådige nok til å ta med alle poengene hjem til hovedstaden.

Jeg er som vanlig nervøs før kamp. Allerede nå to dager før kamp er jeg nevøs. Selvfølgelig er jeg nervøs. Jeg er alltid nervøs når det gjelder Vålerenga. Som vanlig kan alt skje. Vi kan spille ball i hatt med dem i 2 x 45 min og vinne enkelt. Men vi har også evnen til å få Roger Risholt til å se ut som Messi. Det er det få som klarer! Men jeg har troa. Vi skal innta bygd, vi skal ta tre poeng og vi skal styrke vår posisjon som et av landets beste lag.

Skulle du ikke ta turen, er som vanlig Bohemen og Vertshuset ypperlige alternativer for å få sett matchen på fjernsynet.

Vi sees i Sandefjord. Og ikke glem da: hold deg unna kiosken!

Syng høyt, syng Vålerenga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.