Grobunn for feiring

Vålerenga – Godset 3-1 Det er dagen derpå og gårsdagens kamp ga grobunn for feiring.  

Tekst: EspenB


For en herlig dag det ble på Ullevaal i går. Enga Tifo hadde lagt seg i selen og slo an tonen med en fantastisk tifo. Sjøl fikk jeg gleden av å hjelpe til med blussing. Det er alltid moro.

Gutta på banen leverte en knallgod første omgang og Vestbredden revna totalt da en strålende opplagt kaptein og hærfører Grindheim satt inn 1-0 på ei perle av et frispark. Vi får leve med at Wæhler var på den gavmilde siden litt senere og sørga for at det sto 1-1 med sitt første mål for sesongen. Dessverre var det feil vei.

Yndlingen Ghayas Zahid ble felt av en svimmel Jørgen Horn innafor 16 meter og en ujevn dommer Edvartsen blåste helt riktig for straffe. Vi debatterte friskt hvem som skulle ta den, og det viste seg at mannen som har hele verden i sin hånd – han heter Daniel Fredheim Holm – skulle ekspedere den. Det gjorde han med bravur og satt straffa utagbart nede i venstre hjørne. 2-1!

Pausa kom og gikk og vi var spente på om Vålerenga klarte å holde trykket oppe. Det klarte de ikke. Godset var best i omgangen, men Wæhler hadde heldigvis bestemt seg for å rette opp gavepakka fra første omgang. Da ble det potte tett bakover.

Vålerenga varta opp med kampens nydeligste angrep fra egen 16 – og trilla ball fra hovedtribunen til vestbredden. Der kom høyreback Gunnarsson løpende som et lokomotiv og klinka ballen i Bugges lengste hjørne. Bugge hørte bare suset og nettmaskene strakk seg til lyden av øredøvende jubel. Det sto 3-1 på Ullevaal. For en herlig start på sesongen det ble!

Det var bra med folk på seriepremieren. Og klubben klinka til med både antall solgte billetter og hvor mange folk som faktisk var på stadioen. Det kan de gjerne gjøre til en vane. Jeg skulle gjerne gitt deg talla, men fyllesjuke meg har glemt dem. Sorry. (LasseL mener det var 14821 «betalende» og 12768 «faktiske sjeler på stadion» og han trur vi på.) Jeg håper de som kom kosa seg og tar turen neste kamp, gjerne med en kompis eller venninne.

Sangmessig var det greit trøkk innimellom, men det var tydelig at det var seriestart for Klanen også. Vi kan bedre enn gårsdagen.

Vi vant banketten overlegent også. Det var høy cigarføring og trivelig på Bohemen. Vi ivrigste var ikke helt ferdigsnakka så da ble det en tur på Herr Nilsen etter at Bohemen stengte. Vi kjenner det godt i dag.

Neste kamp er allerede på fredag. Da skal vi ned til Sarpsborg og hente tre poeng. Særp slo til med en knallsterk borteseier mot nyopprykkede Tromsø i går så enkelt blir det ikke. Det blir gjerne målrikt når vi møter Særp. På de fire siste kampene er det scoret 21 mål. Vi har ting å rette opp. I fjor gikk vi på et forsmedelig 3-0 tap borte og klarte bare 2-2 hjemme. Din støtte fra tribunen er altså nødvendig.

Bohembussen er allerede full og det ryktes at det fortsatt er noen plasser igjen på Vertshusbussen. Fort deg!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.