En optimistisk KjellG før seriestart

En ny sesong står for døra og alle fotballhjerter gleder seg, for en glemt er en lang vinter, en dårlig fjorårssesong og tankene på konkurs og økonomiske problemer. Nå går det bare en vei!

Tekst: KjellG // foto: Kevin Skjøthaug


Sesongkortet er selvfølgelig kjøpt inn og hylla i klesskapet forbeholdt Vålerengaklær er stappende full av nyvaska og godluktende klær i verdens vakreste farger. Joda, nå er vi klare for alt og alle.

Selv er jeg meget optimistisk før det hele braker løs, og selv om jeg innerst inne ikke tror på medalje bør vi kunne være med å kjempe om bronsen. Og gjør vi først det er det jo ikke langt opp til sølv og gull…

Nå veit jeg ikke hvor mye man trener oppe på Valle, men at det har blitt trent for lite og for dårlig opp gjennom årene er ingen stor hemmelighet, vi har stadig vekk blitt avslørt på dårlig kondis og full sprekk de siste femten minuttene.

Håper den tida er over, nå er det vi som skal sette inn det ekstra giret som gir oss de avgjørende scoringene når uret går mot 90 minutter, det er da de fleste kampene avgjøres, og hva smaker vel bedre enn en seier på overtid?

Vi må i det hele tatt begynne å vinne flere fotballkamper. I fjor vant vi 11 av 30, det samme gjorde vi året før, man trekker ikke flere tilskuere da.

For å skape en best mulig ramme rundt en fotballkamp trenger man publikum, og for å få publikum trenger man å få folk til å gidde å møte opp på kampene. For å kunne møte opp på kampen må man også vite når kampen faktisk går…

Avisene får vi ingen hjelp av, de har for lengst slutta med å skrive forhåndsomtale om våre kamper her i Oslo, lokalpatriotismen er helt fraværende og redaksjonene er stort sett fulle av journalister som holder med helt andre lag enn Oslos stolthet, så hvorfor da bry seg om å skrive om oss? Redaktørene bør ha et ansvar her, men det samme gjelder for dem.
Null og niks tilhørighet,og heia Tromsø eller Molde.

Derfor må vi fortelle om våre kamper selv, vi må synes i bybildet og vi må alle spre det glade budskap.

Satt og venta på T-banen i går og glodde rett inn i reklamekampanje om Stabæk og deres serieåpning mot Haugesund. Opplev magien på Nadderud stor det. Dette får man altså slengt midt i glaninga, midt i vår by, på Stortinget stasjon.

Vi sover nok en gang i timen, og kom ikke her og fortell meg at Stabæk har mer penger til markedsføring enn oss, det er nemlig helt motsatt. Vi må vise oss fram der folk ferdes, og Oslo sentrum er dessverre langt fra rød og blå.

Selv Sjappa er borte, tenk på hva det egentlig betydde når den lå nede i Pilestredet, da kunne man snakke om å prege bybildet.

Alle visste hvor Sjappa lå, alle visste om VIF og alle visste om en som visste om en som visste hvor denne sjappa lå. Nå ligger den gjemt oppe på Helsfyr, som et eksempel på en forening som har mista en god del av grepet den hadde på hovedstaden.

Synd, men sant.

La oss håpe at 2015 blir starten på en ny giv som kan få oss tilbake der vi var for ti år siden, da vi regjerte norsk fotball og det faktiske tilskuersnittet var tre ganger høyere enn det var i fjor. Da var som oftest Vestbredden og Gaza et mektig skue med en lyd og en innlevelse vi ikke har vært i nærheten av siden.Kan vi komme tilbake til den tilstanden?

Vær så snill.

Folk må stå sammen, dra lasset sammen og folk må forstå at sammen er vi sterke, ikke som nå hvor det står en liten gruppering her og en liten gruppering der. Hvis 500 synger den samme sangen låter det faktisk jævlig fett!
Vi veit vi kan hvis vi vil. Men har vi folk nok?

Jeg er overbevist om at våre sovende «supportere» kommer tilbake hvis vi henger med i toppen, men det vil ta tid, kanskje opptil flere år, men frelser vi et par hundre nye i hver hjemmekamp blir det etterhvert fort store tall ut av det.

Målet må være å igjen trekke 10.000 tilskuere på våre kamper, med det menes tilskuere som faktisk er til stede, ikke ubrukte sponsorbilletter og endeløse kampanjer med gratisbilletter som også i de fleste tilfeller forblir ubrukte.

Det hjelper ikke at speaker stolt utbasunerer at antall betalende tilskuere er på 9987 når det kanskje er 3500 innafor portene. Det blir for dumt og for flaut. Hvorfor ikke oppgi begge tall denne sesongen?

Min oppfordring til alle som mener at de er supportere av verdens herligste klubb er enkel og grei: Møt opp på kamp!
Verre er det ikke. Og møter du ikke opp er du tilnærmelsesvis verdiløs for klubben.

Jeg gleder meg til å se et spennende lag ta imot et annet nesten like spennende lag i sesongpremieren.

Vi vinner forøvrig 2-1.

Fordi vi fortjente det.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.