Talsmann Kjellsen er klar for sesongstart

Seriestarten er bare dager unna og vi har tatt en lang prat med Klanens talsmann Christian Kjellsen. Han gleder seg til seriestarten og har klare forventninger til Vålerenga i år.

Tekst: EspenB


Vi treffes over en øl på Bohemen. Han stresser inn i lokalet litt forsinka, og forbanner telefoner som ringer når de helst ikke skal gjøre det. Forsinkelsen er glemt i det øyeblikket han ser smilende på meg og utbryter «Så hyggelig å se deg!»

Vi møtes for å snakke om forventninger. Forventninger til årets sesong, Vålerenga, Klanen og progresjon på ny stadion. Kjellsen er jo en takknemlig fyr å intervjue. Det er bare å gi ham et par stikkord så renner setningene ut som perler på ei snor.

Hva tenker du, Kjellsen? Blir det gull og cupfinale på oss eller blir det tenners gnissel og tunge tårer i år?

Hehe! Du skal ikke se helt bort i fra at Vålerenga får en knallsesong. Jeg har egentlig mer tro på cupfinale enn seriegull. Vi kommer uansett til å slippe inn langt mindre mål i år enn i fjor. Med Wæhler tilbake i blått og Tollås Nation på plass stenger vi bakover. Larsen, Nakkim og og Näsberg kommer til å måtte jobbe hardt for å få spilletid.

Framover håper jeg vår nye venn fra Jamaica kommer i gang med scoringa tidlig. Deshorn åpna jo målkontoen i Sverige i helgen så det ser lovende ut. Omarsson er en spennende ny spiller og Braaten veit vi hva står for. Heltne Nilsen og Zahid har tatt skritt framover i vinter og kaptein grinepelle Grindheim har rutinen sin. Lindkvist får faktisk pusta etter operasjonen han hadde i vinter, så han kommer til å bidra enda mer.

Det ser bra ut. Vi kan fort ende opp med medalje i serien og cupgull i år. Jeg ser virkelig fram til å slå LSK og alt det andre rasket som kaller seg fotballklubber i Tippeligaen.

Du har nettopp blitt gjenvalgt til Klanstyret av et enstemmig årsmøte. Gratulerer med det. Hva håper du Klanen kan bidra med for klubben i årets sesong?

Takk for gratulasjonen. Jeg føler at jeg fortsatt har masse å gi og er glad for at jeg kan være med på å drive Klanen videre. Jeg håper Klanen kan fortsette det gode arbeidet vi la ned i fjor. Den nye Tifogruppa gjorde en kjempejobb og hadde mange virkelig gode tifoer. Etter at søknadsprosessen om bluss og røyk ble lettere har de fått flere elementer å spille på. Det har de utnyttet til fulle.  Jeg har hørt noen rykter fra tifogruppa, og årets tifoer kommer ikke til å stå noe tilbake for fjorårets tifoer. Det er bare å glede seg.

Når det gjelder synging var vi bedre enn på flere år i fjor. Å få løst opp fastplassene sørga for at vi fikk samla oss bedre og mer midt på enn tidligere. Det har gitt mer trykk. Om du står på siden og folk rundt deg ikke synger nok for deg, trekk inn mot midten av Vestbredden. Der er det mer trøkk.

Vestbredden er jo ikke optimal sangmessig – lang og smal som den er – så vi er avhengige av at flest mulig blir med mest mulig av sangene. Når alle synger er det høy gåsehudfaktor på Vestbredden. Kun Vålerengascoringer slår den følelsen.

Ellers så håper jeg at mange gjenoppdager Vålerenga og at vi klarer å heve publikumsnittet vesentlig på alle tribuner i årets sesong. De som var på stadion fra 2003 og de gode åra etterpå bør virkelig unne seg noen turer tilbake nå. Vålerenga er i endring og med et solid publikum i ryggen får de inntekter som kan utvikle oss ytterligere. Om alle tar med seg en ekstra kompis eller venninne på hver kamp er mye gjort.

Du er mye involvert i utviklinga av ny stadion, hva kan du si om progresjonen? Er vi i rute og får vi  dytta spadene i bakken på Valle i sommer?

Rammesøknaden for stadion ble sendt inn til kommunen i starten av mars i år. Den har en behandlingstid på maks 12 uker. Når den er innvilget kan vi sende inn igangsettingsøknad og vips er det bare å begynne å bygge.

Dette forutsetter imidlertid at den siste finansieringen er på plass. Jeg har tro på at det går i orden og at vi starter byggingen av vår egen stadion i sommer.

Apropos ny stadion. Det kan hende at Vålerenga spiller på Bislett neste år. Hva synes du om det?

Bislett er en stadion vi har mange gode minner fra. Dessuten ligger den mellom Ullevaal og Valle, så det er helt ok å stoppe innom der på vår vei hjem til østkanten. Vålerenga sparer penger i mangemillionersklassen på det og husk på at Klanen og Ikaros skal stå på samme tribune i vår nye storstue. Det kan være greit å ha en sesong eller to der vi får øvd oss på å samarbeide så vi er samkjørte. Det er viktig at stemninga på ny stadion sitter fra kamp en. Jeg har stor tro på at vi får til det samarbeidet på en god måte.

Nå er det kun dager til seriestart. Ditt tips i åpningskampen mot Godset?

Jeg har henta sesongkortet, vaska drakta og lagt fram skjerfet. Jeg er klar og vi vinner 3-1 foran 15000 ekstatiske tilskuere. For en herlig kveld det skal bli! Jeg har tro på mange herlige opplevelser på Ullevaal i år. Det blir moro og Vålerenga kommer til å sparke godt fra seg. Jeg synes alle bør vurdere å kjøpe seg sesongkort i år. Med tanke på cupfinale så er man jo foran i køen på billetter der også.

Vi sees på mandag, Kjellsen. Det er ikke tvil, nå er det kamp igjen – vi skal vinne at på Ullevaal.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.