Rekaften våren 2015 er historie

Tirsdag gikk Rekaften av stabelen og Klanen fikk møte vår nye superspiss Deshorn Brown, Rekdal og Sandnes. Dessuten var Vålerengas nye speider John Vik og damehockeyens Tina Scott innom en tur. Det var lunt, trivelig og moro på Bohemen i går.  

Tekst: EspenB // foto: Vif-fotball.no, Ki Smolic og EspenB


Tidligere dirstiktspolitisk talsmann i Klanen, nå varamann i Vålerenga Fotball Elite, Morten Nydal var som vanlig ordstyrer og hadde fått tilsendt et knippe spørsmål fra interesserte klans-menn og kvinner i forkant av møtet. Rekaften er jo basert på spørsmål fra oss, og det er vi som setter agenda for hva møtene skal handle om. Det er det mest geniale med Rekaften, det er vi – fansen – som bestemmer.

Morten Nydal som ordstyrer på Rekaften er som hånd i hanske. Jeg vet ikke om noen som passer bedre til å utføre den jobben. Han er lun, passe frekk, blid og gir av seg sjøl på de fleste vis. Jeg var litt bekymret for at han ikke lenger skulle ta den jobben nå som han er klubbens mann, men heldigvis vil han fortsette. Det skal vi være glade for!

Vi rakk innom en rekke temaer i går, bare se her:

En lydhør forsamling

En lydhør forsamling

Denne kvelden var vi innom samtlige spillere på A-laget men Deshorn Brown spesielt – han var jo tilstede. Vi var innom spillerlogistikk, spillemønster, speiding av talenter, målsetting for sesongen og sesongene som kommer, presshøyde, juniorer, Muri, damefotball, økonomi, konsekvenser av trang økonomi, Lufthansaflighter, flyspottere, nye regler gjør 3.parts eierskap ulovlig, rød tråd i spillestil fra ung til A-lag, ny stadion og Bislett, Vålerengas forventninger til supporterne og mer. På slutten av møtet ble det åpnet for spørsmål fra salen.

Dessuten var Tina Scott fra damelaget i hockey innom med den ferske kongepokalen de vant i helga. Hun fortalte om sesongen og damehockey generelt. Hun ble selvsagt også behørig tiljubla. De vant Vålerengas 44. bøtte og vårt 51 mesterskap. Tina Scott ble til alt overmål Norgesmester i sin 26 svangerskapsuke!

TV 2 hadde masa seg til å filme litt fra åpningssekvensen og Nydal fyrte av noen åpningsspørsmål til Deshorn Brown. Vi håper TV 2 kan bruke noe av det og legger ut på siden sin, så alle kan se rammen rundt Rekaftene våre. De fikk filme i et par minutter før de ble kasta på dør. Rekaften er lukket for pressen.

Siden møtene er lukket for pressen kan ikke jeg gjengi hva som ble sagt, men jeg er jo en jævel på å skrive rundt ting, så litt info kan jeg gi deg, helt uten å si noe som bør bli på Bohemen. En del ting vi snakka om er jo alment kjent fra før.

Deshorn Brown, EspenB

En usedvanlig blid redaktør ønsker Deshorn velkommen til klubben.

Deshorn Brown er glad for å være på plass i Norge og gleder seg til å komme i gang. Han føler seg godt mottatt av lagkameratene og han forteller at de gjør mye for at han skal føle seg velkommen. Han er klar på at han her for å vinne trofeer. Det her på sin plass å fortelle at Morten Nydal oppsummerte og simultanoversatt fra engelsk til norsk etter hvert svar uten noengang å være i nærheten av hva Deshorn egentlig sa. Dette til stor forlystelse for resten av Bohemen. Deshorn ble selvsagt konfrontert med forventningene til Klanen og om Ørnens 25 mål sa han følgende: Det er mange scoringer! Om jeg fikser det, så fikser jeg det, Om jeg ikke fikser det, så gjør jeg det ikke. Jeg er her for å score mål.

Vår nye speider John Vik fortalte litt om kvalitetene til Brown, og han fortalte om prosessen for å få underskrifta hans. Videre fortalte han om seg sjøl og om hvordan han jobber for å spotte talenter før andre klubber gjør det. John Vik har speida i 12-13 år kan fort vise seg å være vår beste signering denne sesongen.

Stig-Ove Sandnes kunne fortelle at det fortsatt er smalhans på Valle og at det eksisterer en mulighet for at vi – i likhet med LSK – kan ende opp med å trekkes et poeng pga dette inneværende sesong. De håper å være ferdig med all gammal moro til 2016 og at man da kan begynne å drifte klubben på en bærekraftig og sunn måte. Rekdal la til at det er ikke mulig å jukse seg oppover i sportslig nivå i fotball og at sunn og god økonomi er en forutsetning for å lykkes.

God økonomi innebærer at folk kommer på kamp, kjøper sesongkort og støtter opp om laget. Rekdal sa at flere spillere inn hadde vært mulig om Ullevaal var utsolgt. Vi kan bidra gjennom å ta med venner på kamp. At du og dine kjøper billett er uhyre viktig for Vålerengas økonomi i tillegg til signering av flere sponsorer.

Videre ble historien om Milan Baros fortalt og bekreftet, og flyspotterne som tolket bildet av Sandnes med sin nye Huawei på Lufthansaflighten hadde rett. Bildet ble tatt mellom Frankfurt og Denver, ikke mellom Oslo og Frankfurt som opplyst. For spesielt interesserte var seteraden nr 45.

Vi forsøkte å lokke ut navnene på de øvrige angripere som ble vurdert om Deshorn skulle ryke, men det ville ikke klubben ut med. Det tyder på at de kan være aktuelle ved et senere tidspunkt.

I stadionsaken er man tett på avklaring. Rammesøknad er sent kommunen og alt er på stell med ESA. I mai/juni sendes igangsettingssøknad og man har et legitimt håp om å starte opp bygging i august. Finansieringa skal være under kontroll så det ser lyst ut nå.

Et spørsmål om stadion gikk på om det vil bli mulig å få inngravert navnet sitt på murstein eller heller på ny stadion. Svaret fra Sandnes var at det skulle man ikke se bort i fra. Tipper mange ønsker å kjøpe plass til navnet sitt på den nye stadion vår.

Bislett ble diskutert og Rekdal mener Bislett er en dårligere sportslig løsning enn Ullevaal, men økonomisk helt ok. Sandnes sier at besparelsene på å spille på Bislett ligger på flere millioner kroner per år. Det er ennå ikke avklart om det blir Bislett eller Ullevaal neste år.

Det kom inn mange spørsmål om Muri og hvordan han har det. Han har det helt fint, men venter fortsatt på avklaring. Vålerenga har ikke meldt ham inn som spiller for oss denne sesongen, så vi får altså ikke se ham på banen i år. Det er usikkert om han noensinne vender tilbake på toppnivå. Vi ønsker Muri lykke til uansett hvordan det måtte bli, han er en av oss.

Klubbens forventninger til oss supportere bør ikke overraske noen. De ønsker at vi skal støtte og stå bak laget, komme på kamp, utvise godt humør og god humor på tribunen, samt å involvere oss og bry oss om laget. Det klarer vi!

Som du ser jeg utelatt å referere taktiske disposisjoner på banen, målsettinger, spilleplaner og mønstre. Sånne ting er motstandere interessert i og jeg gir dem ikke noe gratis. Vil du som supporter vite om sånt må du møte opp på Bohemen når det er Rekaften. Rekdal snakker mer enn gjerne om slikt og det er fascinerende å høre på.

Takk til alle som stilte spørsmål på møtet og takk til alle som hadde sendt inn spørsmål i forkant. Takk til klubb og Klanstyre som fikk det til. Nok en Rekaften er historie og folk jeg snakket med etter møtet var alle svært fornøyde med kvelden. Det ble selvsagt muligheter til å ta bilde med heltene våre og Deshorn var en populær mann i så måte.

Sjøl hadde jeg to mål for kvelden, det ene var å notere flittig så jeg kunne skrive dette referatet, og det andre var å trykke hånda til Deshorn og ønske ham velkommen til Vålerenga. Jaggu fikk jeg gjort begge.

Mitt eneste ankepunkt er at det ikke var helt stappfullt på Bohemen i går. Når toppene i klubben møter på Bohemen med spillere synes jeg at folk bør kjenne sin besøkelsestid og møte opp. Det er tross alt vi som er Vålerenga.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.