Overblikket: Så jævla enkelt

I de tre første kampene av kvartfinaleserien var de borte, luft, nada, nothing. Men så…

Vi snakker om Vålerengas transatlantere; Brian Ihnacak, Simon Gamache og Francois Fortier. 1 lusent målpoeng klarte de produsere de tre føste kampene. I kampen i Jordal Amfi torsdag kveld noterte de seg sammen for beskjedne 10 målpoeng. I en kamp i vinner 7-3.

Snakk om å stå opp fra de døde.

Vålerenga har vært best i alle de fire kampene som har vært spillt så langt i best av syv-serien. Hvis man ser bort fra den trivielle men akk så kjedelige faktoren mål. Mål både preger og vinner kamper. Derfor har lagene hver sine to seire så langt. Men det er ikke fordi Frisk Asker er så forbanna gode, det er de ikke. De har muligens vunnet frem med taktikkens sin bedre enn Vålerenga, men akk for en trist taktikk.

Drillo-hockey.

Det behøver ikke utdypes hva det er, det skjønner alle som så Egil Olsens nitriste landslagsfotball i «storhetstiden», og ikke minst de som i ettertid har hørt om det. Sånn ishockey vil vi ikke se. Ikke bare fordi vi har gått på noen smeller, men også fordi det er drepende kjedelig. Det er så langt fra hva ishockey skal være som det er mulig å komme. Måtte den ikke så godeste Sune brenne lenge.

Men når Vålerengas offensive trykk virker, godt ledet an av de nevnte herrer fra andre siden av det store havet, ja da virker ikke onde Sunes plan. Når Vålerenga i tillegg er bunnsolide bakover, ja da blir det som vanlig trist og grått å skulle reise hjem til pengebingen i Asker.

Og en annen ting sånn helt på tampen; hva i all verden er det med de to kvise- og gitterbefengte småguttene til Frisk? De kjekler jo med alt som har puls i blå drakt. Tror de at gitteret beskytter dem når en av våre krigere får nok? Noen kommer til å få seg en ubehagelig overraskelse snart. Det var på håret flere ganger at Tobias Lindström viste dem hvor skapet står, denga dem og kasta dem inni.

Men nå sutter vi litt på seieren – og gleder oss til kamp lørdag i Askerhallen – en kamp vi bør vinne for å slippe å gå hele veien til 7 kamper.

God natt, Sune. Pakk deg hjem!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.