Vålerenga knuste Frisk i kvartfinale #4

VÅLERENGA – FRISK/ASKER 7-3 Vålerenga dominerte totalt kveldens kamp på Jordal. Det tok litt tid før det løsnet, men etterhvert var det ingen tvil om hvor seieren skulle havne. Dette var helt klart den beste kampen i sluttspillet så langt fra Vålerengas del. Klarer vi å fortsette sånn de neste kampene, bør vi kunne slå ut Frisk og komme oss til semifinale. Et annet positivt aspekt ved kveldens kamp var at kanadierne Fortier, Gamache og Ihnacak var toneangivende i kveldens kamp etter å ha vært usynlig så langt i sluttspillet.  Nå gjelder det å vinne i Asker på lørdag!

Tekst:FeiteFrode

Under følger vårt livereferat fra kampen.

*Trykk F5 eller noe annet som er riktig for å oppdatere saken…*

3. periode:

Kampen er over. Vålerenga vant 7-3! Det står nå 2-2 i kamper. Neste kamp i Asker på lørdag. Dagens bestemann: Francois Fortier.

19.49: 7-3 Redusering til Frisk. Samma faen.

En kjemperedning av Steffen Søberg på slutten her. Går ut i butterfly og gjør en skikkelig showredning.

18.26: 2 min Vålerenga. Lyngset for slashing.

17.49: 2 min Vålerenga. Ihnacak for hekting.

14.12: 7-2! Enga kaster ikke bort tiden etter å ha blitt fulltallige. Simon Gamache scorer på retur fra et skudd fra Fortier. Assist også til Ihnacak.

11.47: 2 min Vålerenga. Espeland for å ha blitt overfalt. Eller high sticking som dommerne kalte det. Helt utrolig dømming!

8.37: 2 min Frisk. Goggin for tripping.

7.59: 2 min Vålerenga. Stene for tripping.

Keeper Dahlberg går av og erstattes av Hestnes.

7.28: 6-2! Nå er det lekestue her! Stefan Espeland smeller en retur fra vantet  rett opp i motsatt kryss! Assist fra Karterud og Hilt Jørgensen.

6.18: 5-2! Herlig prestasjon av Francois Fortier som lekent drar seg forbi Frisk-forsvaret og setter pucken opp i nettaket!

3.31: Straffeslag til Vålerenga. Fortier skal ta det. Dahlberg redder dessverre forsøket.

2.17: 4-2! Daniel Sørvik smeller til fra blålinja og pucken fyker i mål! Assist fra Ihnacak og Fortier.

1.57: 2 min Frisk. Goggin for delay of game.

Godt undertallsspill av Enga som enkelt rir unna udnertallet.

Da er vi i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen er 2-1 til Vålerenga.Det må man si er svært fortjent. Enga dominerer totalt og det er i grunnen utrolig at ledelsen ikke er større. Dette er nok på grunn av svake avslutninger, en svært god Dahlberg og dommerne som fortvilet forsøker å holde Frisk inne i kampen. Vål’enga scorer på to knallharde slagskudd i denne perioden, så kanskje det kan være løsningen på våre scoringsproblemer. Det kan i hvert fall ikke skade å legge litt kraft i skuddene våre. Forhåpentligvis klarer vi å ri av den tiden vi har igjen i undertall nå i begynnelsen av 3. periode, og da bør vi kunne ha gode muligheter til å sette Frisk plass i denne kampen. Skuddstatistikk 3. periode: 16-6

19.27: 2 min Vålerenga. Stene for roughing. Utrolig forskjell på hva som er lov for det lagene. Har sett mange tilsvarende fra Frisk-spillere i denne kampen.

Med 2 minutter igjen holdt Jørgen Karterud på å score. Han dro seg flott igjennom, men Dahlberg klarte med nød og neppe å redde.

15.26: 3-2. Frisk spiller rundt Enga i power play og setter enkelt pucken

inn. Der går Enga seg bort i boksen. Nordrum var målscorer.

14.45: 2 min Vålerenga. Trygg for slashing. Utrolig billig.

13.50: 3-1! Francois Fortier smeller pucken i mål bak en forfjamset Dahlberg! Assist fra Juell og Gamache.

12.28: 2 min Frisk. Eiken Andresen for hekting.

10.48: Juell og en bonde fikk 2 min for skumping. Markeringsbehov fra dommernes side…

8.33: 2 min Frisk. Lindskog Pettersson for hekting.

5.29: 2-1! Tobias Lindstrøm knaller pucken opp i krysset på et strålende slagskudd! Pasning fra Ask og Bräck.

Sinnsyk sjanse for Enga på slutten av overtallet, men Stene klarer utrolig nok å ikke score på nærmest åpnet mål.

1.49: 2 min Frisk. Henriksen for tripping. Det var jo grenser for hvor mange soleklare Frisk-utvisninger dommerne kunne overse.

Pucken er droppe for midtperioden. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 1-1. Enga har dominert den første perioden totalt, men som tidligere både i kvartfinaleserien og i sesongen forøvrig sliter vi med å sette sjansene våre. Vi har utallige muligheter, men enten lempes pucken rett på Dahlberg eller så settes de utenfor/over. At Frisk har scoret mål denne perioden er utrolig, siden de knapt har vært i Vålerengas sone. En glipp i vår sone gjorde dog at de fikk et par muligheter på rad og da satt den med engang. Så brutalt kan ishockey være. Uansett må Enga fortsette i det samme sporet vi begynte dagens kamp med. Den første delen av perioden var veldig bra, mens slutten av perioden ble ødelagt av grisespill fra Frisk, som helt utrolig nok ikke ble slått ned på fra dommernes side. Skuddstatistikk 1. periode: 12-5

Helt skandaløs dømming på Jordal nå. Først klasker en bonde til Sørvik rett i hodet/ansiktet med kølla. Sørvik blir liggende skadet, men dommerne lar Frisk få lov til å forsøke å score før de blåser av. Utrolig nok ingen utvisning denne gangen heller. Dertter blir Stene stygt taklet lenge etter å ha spilt ifra seg pucken. Han blir liggende nede lenge. Ingen utvisning denne gangen heller. Spillere og publikum på Jordal er i harnisk!

15 minutter spilt og stillingen er 1-1. Enga har dominert totalt, men sliter som tidligere i kvartfinalen med å score mål på sjansene. Ny stor sjanse til Ask nylig.

Veldig stygg albue fra Goggin på Bröms, men utrolig nok ingen utvisning. Veldig stygt!

Før Frisks utligning hadde Enga flere gode muligheter, men vi sliter fortsatt med å få pucken i mål.

8.21: 1-1. Utrolig urettferdig og forsmedelig. Frisk scorer på sitt første skudd på mål for kvelden. Ikke patent fosvars- eller keeperspill.

5-06: 1-0! Vålerenga unytter 5-mot 3 overtallet med engang. Simon Gamache scorer på pasning fra Lindstrøm og Ihnacak.

4.51: 2 min Frisk. Goggin for delay of game

3.19: 2 min Frisk. Lindskog Pettersson for holding.

3 minutter spilt og Morten Ask hadde akkurat en kjempesjanse. Han får skyte upresset fra fire meter, men setter pucken rett i snapphansken til Dahlberg.

Kampen er i gang. Kom igjen Enga!

Da er vi klart for fjerde kvartfinalekamp i denne sesongens sluttspill. Vålerenga ligger under 2-1 mot Frisk og er i praksis nødt til å vinne kveldens kamp for å ha berettiget håp om å gå videre til semifinalen. Vi forventer derfor et heltent Enga-lag på Jordal i kveld. Kom igjen, Enga!