Oslos beste vanningshull i påsken

Om du er av de heldige som feirer påsken i Oslo har vi noen tips til hvor du bør gjøre det, og hva du bør gjøre mens du gjør det. Påskedagene frem mot seriestarten skal nytes, noe annet skulle tatt seg ut.

Tekst: EspenB


Påsken i byen er en herlig tid. Streberfamiliene har tatt de sorte Audiene sine og rast opp på fjellet, bønda har reist hjem til de dype dalene de kommer fra og selv svenskene har satt seg på toget hjem. Stille gater varmes opp av vårsola og tempoet i byen er lavere enn vanlig.

Husk å forholde deg til Klanens Byvettreglene i påsken. Vi ga deg i fjor gode tips for overlevelse på bytur, og det er sikkert på tide med en oppfriskning.

De som tror at å sitte på ei hytte uten strøm på snaufjellet og glane utover den vinteren de har klaga på hele året er balsam for sjela – la dem fortsette å tro det. Vi urbane byfolk finner ro og velvære i sosiale sammenkomster med venner, og det er her vannhulla våre kommer inn.

Som du veit er Klanen medeier i to puber i denne byen. De pubene ligger strategisk plassert også. Den ene finner du – som seg hør og bør – på Vålerenga. Den andre ligger i sentrum, et steinkast fra Stortinget, men likevel så skjult at bønder med angst for alt utenfor Karl Johan aldri finner den. Jeg snakker selvsagt om Vålerenga Vertshus og Bohemen.

vålerenga vertshusVålerenga Vertshus er det naturlige samlingsstedet på Vålerenga. På hjørnet av Strømsveien og Hedmarksgata driver Mona og de andre bartenderne en lun, intim og trivelig pub. Stikk innom og kjøp en pizza med leskende drikke til. De viser sport på storskjerm og har også to tv`er i peisestua. De viser bla engelsk ball. Dart-tavla finner du ved utgangen til bakgården. Bakgården er en oase som er velkjent langt utenfor Vålerengas grenser, men den åpner ikke før 15. april i år. Allerede 18. april er det konsert i bakgården. Da spiller Phantoms. Billett koster 100 spenn og kjøpes i baren.

Vertshuset er åpent hver dag i påsken og åpningstidene er 12:00 til 01:00. Serveringa stenger 00:30.

Har du utfartsstrang kjører Vertshusbussen dagstur til Sverige fra Vertshuset onsdag 1. april klokken 13:00. De kjører til Charlottenberg og returnerer etter heftig shopping av kvoter, bacon m.m. Turen koster 250kr per pers. Påmelding på melding til 917 55 725 snarest. Førstemann til mølla.

Påskedagene på Vertshuset er egnet til rolig kontemplasjon, de nære samtaler og knytting av nye vennskapsbånd.

Andre påskedag blir det fullt kjør på Huset. Det er seriestart og flere av privatbussene kjører til Ullevaal for å se Vålerenga vinne før de returnerer til Huset etter kampen.

 

220px-Bohemen_OsloBohemen Sportspub ligger i Arbeidergata (selvsagt) og har et rikholdig tilbud til den sportsinteresserte oppegående påsketurist.

Bohemen åpner 14:00 og i kveld vises det diverse landskamper, med Italia-England som det naturlige høydepunkt. Se Bohemens kampprogram for påsken her.

Onsdag er det toppidrett på Bohemen. Det er dart det dreier seg om og den sagnomsuste Påskesprinten går av stabelen. Estimert starttid er 17:07, men puben åpner 14:00. Ta turen innom og hør jubelbrølene og banninga. Se skuffelsen og gleden bare ekte idrettsatleter kan utvise. Bli med på festen det garantert utvikler seg til å bli.

Påskesprinten er en utmattende affære så skjærtorsdag åpner puben først 17:00. Dette er kvelden for de nære samtaler, generell juging langs bardisken og diskusjoner om hvem som kom først. Var det høna eller egget?

Langfredag åpner Bohemen 15:00 og det er er tradisjon tro Laaangfredagsquiz. Skal du bare være med på en quiz i år, velg denne! Se ikke bort i fra at denne quizen er Norges lengste. Den drar i gang ca 18:14. Det vises engelsk ball fra the championship også, men de kampene går uten lyd.

Påskeaften viser Bohemen syv fotballkamper. Engelsk, tysk, spansk og italiensk fotball står på den internasjonale fotballmenyen. De åpner 13:00 og allerede 13:45 er det avspark mellom Arsenal og Liverpool, Den siste kampen starter 21:00 og det er Juventus-Empoli som avslutter det hele.

Første påskedag er det mer ball. Åpning 14:00 og fra 14:30 får Burnley fik av den moralske seriemesteren Tottenham. Den siste kampen starter 21:00 og er Celta Vigo – Barcelona.

Andre påskedag åpner Bohemen 13:00 Det går i ball hele dagen (pun intended) Watford-Middlesbrough starter det hele 13:30. Bohembussen forlater stedet rundt seks i retning Ullevaal og den siste kampen starter 21:00. Da tar Crystal Palace i mot Manchester City.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.