Exit Ørnen. Hva nå Vålerenga, hva nå?

Det ble i dag kjent at Vålerenga har akseptert bud på Kjartansson fra Jiangsu, en klubb i Kina. Det gir Vålerenga en real utfordring, og også noen muligheter. Hva gjør du videre nå, Vålerenga?

Tekst: EspenB // foto: Eivind Hauger


Jeg skal være den første til å innrømme det, nyheten om dette salget traff meg som en hard knytteneve i mellomgulvet da jeg ble informert om salget i dag tidlig. Det var rett og slett vondt som faen, og det var skuffende. Jeg følte meg rett og slett såret.

Jeg kan velge om jeg vil sutre i årevis og skrive side opp og side ned om tings iboende faenskap og kortsiktig gevinst for Vålerenga. Eller jeg kan velge å distansere meg en smule fra det vonde og heller se på konsekvensene og mulighetene salget gir klubben.

Jeg velger det siste. Fordi:

Kjartansson skrev i høst under en kontrakt som bandt ham til klubben vår ut 2018.  Heldigvis!

Heldigvis – fordi det ga Vålerenga utmerkede kort på hånden i en forhandlingssituasjon. Det betyr at klubben har fått en god bunke millioner for Ørnen. En bunke som ville blitt vesentlig mindre om klubben ikke hadde reforhandlet kontrakt i høst. Mange millioner mindre.

Det er bare å ønske vår venn Ørnen lykke til videre i sin lysende fotballfremtid. Den foregår ikke på Valle.

For oss er det egentlig totalt likegyldig hvor solgte spillere går, så lenge de ikke går til en direkte konkurrerende klubb. I så måte har Vålerenga gjort en utmerket jobb denne gangen. Du kommer jo ikke lenger unna enn Kina.

Signaleffekten til spillerne som allerede er i klubben er enorm. De ser at en kar som har signert ny og lang kontrakt faktisk får reise uten at klubben setter urimelige økonomiske krav med lang kontrakt i bakhånd. Sånne ting er gull verdt for enhver spiller med ambisjoner. Bare spør Singh, som satt og surmula i garderoben i påvente av at kontrakta han skulle gå ut. Han nekta å signere ny.

Samtidig vil det bli lettere å hente gode spiller til klubben fordi klubben nå så tydelig signaliserer at du faktisk får reise til utlandet om du som spiller føler at den rette sjansen dukker opp. Ingen ueffen ting i dagens beinharde spillermarked, der herr Bosman har lagt føringer i en årrekke. Det er ikke gitt at en klubb får penger når en spiller reiser videre.

Trøim har signalisert at han ikke har tenkt å ta sin rettmessige del av overskuddet Vålerenga sitter igjen med etter salget. Det betyr at Sandnes og Rekdal har mulighet til å finne en erstatter og kanskje samtidig hale inn en habil høyrekant og en knallgod høyreback i tillegg. Det betyr at laget Vålerenga kan komme styrket ut av denne nå så opprivende situasjonen.

Vi supportere har trykket Kjartansson til vårt bryst. Selvsagtt har vi det, han bøtta jo inn mål for klubben. Sånn er det, og sånn vil det alltid være – overalt. Derfor er dette så vondt.

Samtidig er Ørnen en helt unik fyr, som dro med seg familien med Bohembussen på kampene. Far Kjartan og tanter, søsken – de har vært der alle sammen. Ofte! Sammen med oss – supporterne. Unikt, rett og slett. At vi mister den biten er blytung å svelge. Familien til Kjartansson trykket Vålerenga og Klanen til sitt bryst som ingen andre familier til utenlandsproffer før dem.

Så hva nå, Vålerenga?

Solgte vi oss vekk fra toppstrid nå, eller kommer vi styrket ut av dette salget som lag og klubb? Vi har en del handling å gjøre. Måla scorer seg ikke sjøl, så vi trenger en ny solid spiss som leverer 15 mål og oppover. Skaff oss det!

Daniel Braaten trener med oss og leverer knallgode treninger. Han gjør seg fint på høyrekanten og kan gå direkte inn og forsterke laget. Daniel Fredheim Holm og Berre stiller bak i køen der. Skaffe oss Braaten? Gi oss i tillegg en høyreback som kan låse igjen forsvaret med kara Wehler og Tollås Nation. Ruben er bankers på venstre back.

Midtbanen vår er knallsterk: Ghyas, Rasmus, Sivert og kaptein grinepelle er allerede på plass. Gi oss en knallsterk høyekant.

Og så trenger vi en leverende «target man» på topp, så tror jeg faen meg vi er der, helt der oppe når status gjøres opp i november. Dette slaget gir ikke begrensninger, dette salget gir muligheter!

Så gråt ingen bitre tårer men løft heller hodet kjære medsupporter. Vi skal være med helt der oppe. I år så tar vi alt!

Uten Kjartansson! 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.