Overblikket: Vold er aldri greit – uansett

I onsdagens «Overblikket» valgte vi å bruke et gammelt bilde på hvordan ordensmakten reagerte i noen sammenhenger – det var helt feil.

Vold er aldri greit, uansett hvem som utøver den og hvorfor. Vold skal og må alltid være absolutt siste utvei, når alle andre virkelmidler og tiltak er forsøkt gang på gang.

Å benytte pyroteknikk uorganisert på tribunen er milevis fra den grensen hvor det er ok for ordensmakten å ty til vold. Og det var feil av oss å bruke et sånt bilde. Vi omtalte de som gjorde det som idioter, men gjorde en idiotisk feil selv.

Vi ønsker ikke at det skal utøves vold hverken mot egne eller andre lags supprtere, ikke mot noen faktisk.

Vi beklager på det sterkeste ovenfor de som ble støtt av dette, og vi retter den samme pekefinger vi fikk til de av dere som mente det var på sin plass – det er ikke på sin plass å hverken oppførdre til slikt, ei heller bruke slike bilder i sammenhenger det kan bli misforstått.

Vi siterer Ghandi, den fredselskende lille inderen som var så stor: «Øye for øye gjør til slutt hele verden blind».

Vi vil også bare gjøre oppmerksomme på at «Overblikket» ikke er talsrør for Klanens meninger, det står nederst i hver artikkel. Men vi skal ikke tale mot Klanens meninger. Det gjorde vi i denne saken og vi beklager igjen.

God natt Ghandi, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.