Overblikket: Knust til grus, pyro og batonger

Knust til grus? Det ble jo bare 4-2? Storhamar kan da vel ikke ha vært så gode?

Vel, det kommer selvfølgelig an på øyet som ser, men Storhamar herjet regelrett med oss i 1. periode, og det var verdens 8. underverk at det bare stod 2-0 på tavla etter den perioden. Og sjokkåpningen med mål bare 17 sekunder, og en skuddstatistikk på 12-2, i første periode sier alt om den perioden.

Vålerenga var ikke med fra start. Og det nytter ikke.

Og det var faktisk ikke Storhamar som var så veldig gode, igjen så vitner skuddstatistikken om noe; Storhamar var lite effektive på mål – og Steffen Søberg ditto god. I god gammel form faktisk. Søberg reddet 10 skudd, og en haug som ikke ville truffet innenfor stengene – i tillegg var han særs aktiv i målgården og var for det meste plassert sånn at Storhamars spillere måtte søke andre løsninger.

Løsninger de ikke fikk uttelling for.

Steffen Søberg (klapp-klapp-klapp)!

Vi var nervøse, i alt vi foretok oss, og de eneste av spillerne som vi la merke til ga full gass fra start var Stefan Espeland og Niklas Bröms. Resten virket nervøse, høye skuldre, angst. Det kan godt være andre som gjorde manns jobb, men vi hadde bestemt oss for å følge disse to ekstra nøye, og vi – som de fleste meningsbærende vannhoder – klarer som kjent ikke tygge tyggis og gå i trapper samtidig.

Vi har disset Bröms en smule, men i går stod han opp når resten av laget var middels. Og Espeland? Han synes å være tilbake i det sporet han var forrige sesong. Måtte det vare.

Storhamars eierskap fortsatte ut i 2. periode, men sakte men sikkert kom våre karer på banen, og det bedret seg ytterligere i 3. periode. Statistikken taler igjen for våre betraktninger av kampbildet.

Men det er ikke bra nok.

For er man ikke med fra start er det lagt et svært dårlig grunnlag som blir vanskelig å rette opp. Vålerenga skulle gått ut på topp og økt. Og de skulle bulket og bulket. Vårt mantra. Bulke. Vi blåser i om vi skal være et spillende lag med fem i aksjon samtidig, tar vi ut en mann ved en bulk så er vi likevel jevnt i antall – men vi setter oss i repekt.

Storhamar spilte de første 30 minuttene av kampen respektløst. Det er vår feil. Vi lot dem gjøre det.

Og de svarene Espen Knutsen mente han fikk etter søndagens seier mot Lørenskog var borte som dugg for solen.

Vi vil si det så sterkt som at hvis vi ikke begynner å bulke betraktelig mer – ja da ryker vi ut av sluttspillet med blåmerker i kvartfinalene. Merk våre ord.

Og gjøre noe med det!

Og når det gjelder bluss, blinkere og annen pyrotekninkk – hvor stor idiot må man være hvis man tror det har noe på tribunen i en ishall å gjøre? Vår antagelse er så stor idiot at man nesten ikke klarer knyte skolissene. Knapt nok åpne en dør.

At ikke politiet og vaktene tømte det feltet første gang det skjedde er å be om mer. Idiotisk det også. Men det var altså ikke vaktene og politiets feil at det skjedde noen av gangene. Men de skulle grepet inn. Hardt. Gjerne med batonger for vår del.

God natt bulkere, hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.