Overblikket: Frisk borte

Søndag er det ny kamp, den første for året, mot Frisk Asker i Askerhallen. Det kan bli vel så tøft som kampen mot Storhamar lille nyttårsaften.

Kampen på Hamar endte som kjent 4-2 i Storhamars favør, og det var et under av rang og dimensjoner at resultatet ikke var verre for Vålerengas del. Storhamar herjet med Vålerenga i 1. periode, og Vålerenga slet store deler av kampen med å i det hele tatt henge med. Bare en god Steffen Søberg og en voldsom ineffektivitet fra Storhamars side hindret en braktap.

Nok om det. Eller?

Nei. Fordi lille nyttårsaften slo Frisk Asker konstruksjonen Stavanger Oilers hele 5-0 i Askerhallen. Øyenvitner beskriver det som en surrealistisk affære; Frisk var veldig gode og Stavanger fryktelig dårlige. Vi vet ikke helt hva man skal trekke av konklusjoner etter sånne utsagn, men en ting er sikkert; Frisk Asker er ikke lenger det skrotlaget de en gang var.

Det er ikke bare å ta toget ut til Asker og hente tre poeng lengre. Om den tiden er over får vise seg over tid, men denne sesongen er Frisk på et vinnerspor – enda. At Frisk Asker slo oss hjemme på Jordal i sudden i slutten av november skal vi heller ikke glemme.

Tabellen beviser det. Frisk Asker ligger på 3. plass, bare 1 poeng bak Lørenskog (RIP) og 8 poeng bak Stavanger. At Frisk puster Lørenskog (RIP) og Stavanger i nakken er i seg selv godt nytt, men at de har beskjedne 15 poengs forsprang på Vålerenga er det ikke.

Skal Vålerenga klare og dra i land en seier der ute i pengebingen må de være med fra start. Gjerne være den som tar kommandoen i kampen fra start. Ikke som på Hamar, men rett og slett gå ut på topp og øke – for å bruke et slitt uttrykk. Og her setter vi vår lit til Canada-rekka. Ledet an av Brian «falkøye» Ihnacak har de alle muligheter til å rasere Frisk Asker fra start.

Det er ingenting som tilsier at de ikke skal gjøre det, tvert om. Tapet på Hamar bør sitte såpass i ryggraden at de er lite lystne på noe sånt igjen med første. Reise kjerringa etc. Det samme gjelder forsvarsspillet, det må opp et par hakk – selv om det faktisk ikke var selve det aktivt defensive spillet som senket oss på Hamar; det var lenger opp på banen det sviktet først – og da kunne Storhamar bare rulle på.

La oss slippe se det søndag. Men la oss ved alle guder få se litt kreativ bulking. Eller bare bulking. Vi tar alt vi får.

Stolthet.

Ære.

To nøkkelord. Vi sier ikke mer.

God natt Hamar, du er gjemt og glemt, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.