Overblikket: Silofolket i harnisk

Et litt nyttårsslappt Overblikket myser litt på straffetapet mot Frisk Asker i Askerhallen, og vi humerer litt av silofolket.

Kampen i Asker

Selv så vi kampen i Asker via TV2 Sumo. Vi har tidligere omtalt TV2 Sumo og kvaliteten på de sendingene, og det er lite nytt å rippe opp i. Vi skulle ønske TV2 Sumo fikk inn kommentatorer, det ville gjøre sendingene så mye, mye bedre. Spesielt er det vanskelig å alltid få med seg hvilke spillere som til enhver tid er i aksjon (og ikke).

Bildene er ikke akkurat av prima kvalitet, og ofte synes kameramennene å bære preg av en rangel dagen før.

Og aprops aksjon; Frisks 2. scoring var et forferdelig forsvarsarbeid av Vålerenga. Vi orket ikke spole tilbake, vi orker nesten ikke tenke på det, så tragisk var det. En nonchalant holdning og ekspedering av pucken inklusive noe fekting med armer gjorde at Frisk vant pucken i vår sone, og vips var det 2-1. Vi tapte kampen der.

Takk.

Silofolket raser

Det har falt Storhamars supportere tungt for brystet at også de nyter godt av #iskrigerne. Harmen er til å ta og føle på når Jorstein Overvik i VG poengterer at Storhamar ikke har hatt fullt hus siden den 7. NM-finalen i 2004. Det var etter at Tommy Lund i den 6. (og potensielt avgjørende) NM-finalen i Jordal Amfi ga bort pucken til Storhamar slik at de vant.

Greit, alle storoppgjør i romjulen trekker mye folk, alle oppgjør faktisk – i det minste mer enn vanlig. Romjulen er ishockeyens svar på fotballens 16. mai. Men å mene at Vålerengas TV-suksess ikke har noe å gjøre med at 7109 tilskuere fant veien til siloen blir bare for dumt.

Det sier mest om hvor virkelighetsfjerne enkelte oppi høgget der er. De tror fast og bestemt på at tabellsituasjonen og det at Storhamar har en god sesong alene er med å trekke folk inn i siloen. Dette fra et folk som måtte leie inn noen gla’kristen for å skape liv i biblioteket.

Det er ikke mer å si om det, døm selv.

God natt objektivitet, den finner du hverken her eller på Hamar…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.