Vålerenga med surt tap mot Sparta.

VÅLERENGA-SPARTA 3-4. Skikkelig surt og forsmedelig tap for Vålerenga mot Sparta i kveld. Vålerenga gjør totalt sett en for svak forestilling og vi blir i tillegg bortdømt til de grader. Det er litt pussig å se hvordan dommerne legger lista på helt forskjellige steder for de to lagene. Den mest spesielle situasjonen kom på slutten da Sparta-keeper Johansen bare hiver hjelmen av seg da Enga er i ferd med å score. Selv ikke det ble utvisning!.

Uansett presterer Vålerenga alt for svakt selv i denne kampen.  Forsvarsspillet er under enhver kritikk. Vi klarer ikke å ta unna folk i farlige posisjoner i egen sone. Keeperspillet er heller ikke mye å skryte av, selv om Søberg ofte blir latt i stikken av utespillerne. Fremover på banen klare vi ikke å score på sjansene våre. Her kreves det mye forbedringer for at dette skal bli en spennende sesong.

Under følger vårt livereferat:

Tekst:FeiteFrode med ekspertkommentator Lady`n ved sin side

*Trykk F5 eller noe annet som er riktig for å oppdatere saken…*

3. periode:

Kampen er slutt og vi tapte 3-4.

17.44: 3-4. Skikkelig forsmedelig etter et stort Enga-press. Keeper Johansen skulle ha vært utvist rett før etter at han faktisk hiver av seg hjelmen rett før Enga skal score. Han kommer seg utrolig nok unna og Sparta scorer rett etterpå. Dommerskandale her på Jordal og utrolig usportslig av Johansen.

Scoringen kom for øvrig i overtall. Etter at dommerne hadde oversett flere soleklare Sparta-utvisninger ble det til slutt endelig en utvisning. Vi utnyttet det på best mulig måte.

12.28: Vi har nettverksproblemer på Jordal, men drit i det. Vi utlignet akkureat til 3-3! Rasmus Juell får slått inn en retur. Assist fra Fortier

Halvveis i perioden nå.

6.13: 2 min Sparta. Lystad Jacobsen for krysstakling. Stygg takling på Sørvik!

Rett etter at jeg skrev dette fikk Enga en stor sjanse, men Sparta-keeper Johansen klarte å avverge.

Vålerenga har vært det førende laget det første minuttene av 3. periode uten å ha skapt de helt store sjansene. Sparta ser giftige ut på kontringene sine dog.

Tredje periode er nå i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 3-2 til Sparta. Vålerenga dominerte totalt begynnelsen av denne perioden, men typisk nok var det Sparta som scoret først. Etter dette jevnet kampen seg ut, delvis på grunn av dommerne som tydeligvis opererer med helt forskjellige regler for de to lagene. Fortsatt preges Vålerenga av alt for slapt og svakt forsvarsspill. Sparta får i perioder tilbringe lang tid i vår sone uten at vi kommer oss ut, Vi klarer heller ikke å ta ut spillerne skikkelig foran buret. Når det gjelder angrepsspillet vårt så blir vi litt for lite presise og i tillegg våger vi ofte ikke å spille vårt eget spill. Her kreves det skikkelig skjerping før siste periode. Denne kampen skal vi ikke tape! Skuddstatistikk 2. periode: 8-9.

16.23: 2 min Vålerenga. Sørvik for krysstakling. Skulle nok vært en utvisning for diving på Sparta-spilleren. Dette kom etter en svak periode fra Engas del hvor vi ikke kom oss ut av egen sone.

Helt håpløst power play av Vålerenga. Sparta var nærmere mål enn det vi var.

11.58: 2 min Sparta. Søgaard for interference.

Vålerenga rir unna dette undertallet etter et par gode redninger fra Søberg mot slutten.

9.40: 2 min Våleerenga. Ask for krysstakling. Ask blir dyttet flere ganger foran Sparta-buret. Til slutt dytter han tilbake og blir da utvist. Veldig svak dømming her nå.

8.13: 2 min Sparta. Panelin Borg for hekting. Mest soleklare ever§!

8.02: 2-3! Gudskjelov svarer Enga med engang! Mathias Trygg scorer på et flott skudd.

7.09: 1-3. Så helt mot spillets gang scorer Sparta. det var deres andre skudd må mål i perioden (!).

Dommerne overser en helt soleklar slashing mot Morten Ask. Det smeller over hele Jordal, men dommerne er de eneste som ikke får det med seg. Ikke noe hjelp å få…

Innen det har gått tre minutter har Espeland hatt to nye store sjanser, uten å ha klart å sette pucken i mål. Enga kjører dette nå.

Kjempesjanse for Enga etter 1.30. Juell får en retur midt foran mål og kan sette den i det nærmest åpne buret, men får ikke til en skikkelig avslutning.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Sparta. Det har vært en svak periode for våre «iskrigere». Det blir for mye passivt spill som gjør at Sparta kan komme med gode fart inn i Vålerengas sone og ikke minst klarer de å komme seg inn foran Søberg og avslutte på tross av at Engas spillere egentlig er i posisjon. Det må mer tenning til og mer punch! Vi kan ikke tillate motstanderne å få styre kamper på Jordal. Når det er sagt får vi ikke noe hjelp fra dommerne heller. Men det er sånn det er når du spiller på Vålerenga. Forhåpentligvis hever gutta seg nå i neste periode, sånn at vi kan legge skikkelig press på Sparta. Vi er for faen Vål’enga! Skuddstatistikk 1. periode: 7-10.

16.49: 1-2. Stillestående forsvarspill av Vålerenga i undertall og Sparta scorer nesten med engang. Skjerpings!

16.34: 2 min Vålerenga. Bräck. for interference. Så grei ut den, men hva med å se litt på hva Sparta-spillerne driver med også, dommer?

14 minutter spilt og stillingen er 1-1. Det har vært en litt rotete kamp så langt. Enga virker litt halvslappe og trenger å heve intensiteten i spillet sitt.

11.03: 1-1! Daniel Sørvik var målscorer. Skyter pucken via en Sparta-spiller og i mål. Assist fra Fortier og Ihnacak.

Vålerenga klarer å ri av dene utvisningen. Nå er det på tide at vi begynner å trøkke til litt også. Virker litt passivt så langt.

8.00. 2 + 10 min Vålerenga. Ask for takling mot hode og nakke. Helt uforståelig for meg i hvert fall. Veldig tvilsom!

5.56: 0-1. Veldig enkel scoring til Sparta mot slutten av overtallet. Så ikke utakbar ut for Søberg heller. Aaargh!

4.14: 2 min Vålerenga. Ihnacak for tripping.

I løpet av det første minuttet fikk vi se en kjempesjanse for hvert lag. Først fikk en Sparta-spiller stå alene foran  Søberg og avslutte, men Søberg fikk avverget. Deretter fikk Gamache sjansen motsatt vei. Kom alene skrått mot keeper Johansen. Han dro seg nesten forbi, men Johansen fikk akkurat spaken på pucken.

Kampen er i gang. Kom igjen, Enga!

Før kampen:

Nok en tøff kamp venter Vålerenga. Denne gangen er det Sparta som står på motsatt side. Sparta har vært gode denne sesongen, men de er generelt langt bedre på egen is enn på bortebane. Forhåpentligvis utnytter våre iskrigere dette og knapper inn på det 7 poengs forspranget dagens  motstandere har til Enga. Vi har trua på stor underholdning her på Jordal i kveld!