Overblikket: Helslakt av Stjernen

I lørdagens «Overblikket» ønsket vi en spennende kamp i Stjernehallen – det ble kampen bare på ett punkt; hvor mye kom Vålerenga til å vinne?

For Vålerenga satte i gang kampen på full gass, og de første 3-4 minutter var Stjernen helt sjokkskadet. Samtidig var det også et under at ikke Vålerenga fikk gummiskiva bak Henrik Haukeland voktende Stjernens mål. Og der, ja der vil med all sannsynlighet Sondre Olden endre hverdagen.

Vi skal gi Stjernen at de hadde to skudd i metallet i løpet av kampen, men det var i sum det eneste de klarte produsere. Til og med vanligvis så livsfarlige Lou Dickenson var tam, helt tam. Og Ben Blood var en skuffelse, betaler de virkelig den mannen? At Ben Blood etter at sluttsignalet hadde gått for 2. periode lemper pucken i hodehøyde mot Daniel Sørvik er i tillegg helt hodeløst.

Gal mann. Lørdag aften en verdiløs gal mann.

Vålerenga på sin siden var bunnsolide, iførste rekke i forsvarsspillet, og da i alle ledd på isen. Ikke bare hjemme i egen sone, men i midtsonen og offensiv sone også. Så og si alle forsøk fra Stjernen side ble nøytralisert. Og to av Vålerengas mål var ordentlige arbeidsmål, krigsmål.

Ikke Sørvik-bomber fra blålinja, men mål hvor spillerne var ordentlig inne og kriget foran mål.

Nærkamp. Herlig!

Uansett; denne kampen bør gi selvtillit frem mot tirsdagens hjemmekamp. Og det trengs, det er Stavanger Oilers som kommer på besøk. Stavanger Oilers som «kun» klarte 6-0 over Kongsvinger Knights lørdag aften – Kongsvinger som kom til DNB Arena men bare 11 utespillere.

Det er galskap. Konkurs er bedre. Eller styrt avvikling.

Stavanger Oilers er ikke bunnsolide om dagen, og dette både bør og kan Sankt Hallvards menn utnytte til sin fordel. Spiller og jobber man som man gjorde i Fredrikstad lørdag er sjansene store for seier i den kampen.

Men slipper man seg ned og ikke gjør grovjobben – da kan det bli katastrofale tall. Stavanger er ikke så på viddene at de ikke vil utnytte enhver svakhet eller tabbe.

God natt motstand, hvorhen du var…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.