Overblikket: Tap igjen

Det begynner å bli en vane å skrive om tap, hvor er du Vålerenga?

Utgangspunktet for kampen var at ved seier ville Sankt Hallvards menn ha et visst heng både på Sparta på 5. plass og en viss kontakt med Lørenskog på 4. plass.

Det betegnende for kampen i Jordal Amfi torsdag kveld ble alle Vålerengas sjanser, sjanser som ikke ble utnyttet. Ta for eksempel 2. periode, de første 7 minuttene eide Vålerenga perioden, Sparta rygget og rygget, men på tross «en haug» avslutninger både på og utenfor mål lyktes det ikke Vålerenga å få pucken inn mellom stengene.

I stedet kontret Sparta når de til slutt fikk pucken, da dro Niklas Roest ut forsvaret og spilte en enkel puck til Fredrik Lystad Jacobsen i midten. 3-1.

Takk.

En ting er at forsvaret vårt lekker som en foss, men like ille er det med effektiviteten på mål. Heldigvis i denne sammenheng var Mathias Trygg på pletten like etter Spartas økning og reduserte til 2-3.  Skuddstatistikken lyver i den forstand at Vålerenga hadde langt flere sjanser enn Sparta, spesielt i 2. periode.

Vi kunne sagt en del om overtallspillet vårt, men det er bare trist. Og når vi ikke klarer utnytte overtall i noen særlig grad er det i tillegg svært lite gunstig å stadig pådra seg utvisninger – spesielt når motstander er langt mer effektive på det feltet.

Vi skal ikke ramse opp elendigheten spill for spill, det kan du lese i Klanens live-referat her.

Søndag er det bortekamp i garasjen mot Manglerud Star. Vi forventer ikke seier – men vi krever det.