Triumfferd på Jordal

Vålerenga 5-1 Lørenskog Vålerenga leverte varene til de grader  dag. I dag var gutta på isen for å vinne, og denne kampen bærer bud om at senvinteren kan bli veldig morsom på Jordal.

Tekst:Feite Frode/EspenB // Foto: Kenneth Myhre

Ett fullsatt Jordal var vitne til den reneste triumfferden av Vålerenga Hockey i kveld.

Lørenskog forsøkte å tilrive seg initiativet fra starten av kampen og klarte det delvis. Etter fem minutter av første periode sa Vålerenga at nok er nok. Derifra og ut var det kun et lag på isen. Vålerenga sto fram som det laget vi har håpet på hele sesongen og det er liten tivil om at det laget Shampo mønstrer nå går mange hakk utenpå laget vi starta sesongen med.

Brian Ihnacak satt 1-0 (Simon Gamache, Francois Fortier) etter 7.57 av første periode og det sto perioden ut.

Andre periode fortsatt i samme spor som første, og er kanskje den beste perioden i år. Daniel Sørvik ga oss 2-0 etter 3.40 (Morten Ask, Mathias Trygg) og Mathias Trygg økte til 3-0 etter 15.34 (Morten Ask, Daniel Sørvik)

Tredje periode var egentlig en ren sjarmøretappe, men gutta glemte seg et lite øyeblikk etter ca 5 minutter. Da reduserte skauen til 3-1. Det satt gutta i modus igjen, og fire minutter senere satt Francois Fortier inn 4-1 mens vi var i overtall 5 mot tre (Brian Ihnacak, Daniel Sørvik)

5-1 kom med Francois Fortier igjen. Han kommer til å bli en stor helt poå Jordal. (Brian Ihnacak) Da var det spilt 13.55

Dagens VIF-gutt ble keeper Steffen Søberg.

En herlig kveld!

Under følger vårt livereferat:

Tredje periode:

Kampen er over. Vi feide Lørenskog av banen 5-1!

18.37: 2 min Lørenskog. Söderström for slashing.

Daniel Sørvik setter pucken klokkerent i stolpen og ut igjen. Uflaks!

14.29: 2 min Lørenskog. 2 min for high sticking.

13.55: 5-1! Et vakkert angrep. Fortier setter pucken flott i mål etter strålende spill. Pasning fra Ihnacak.

Nå kommer Pantera på stereoanlegget her på Jordal, så da er det bare happy days, Alt går vår vei nå!

09.59: 4-1! Francois Fortier setter inn en retur i spill 5 mot 3. Det bør være spikern! Assist fra Ask og Gamache.

09.46: 2 min Lørenskog. Plante for krysstakling.

08.41: 2 min Lørenskog. Olsson for slashing.

06.21: 2 min Lørenskog. Frøshaug for slashing.

04.48: 2 min Vålerenga. Ask for hekting. Ask blir utvist i forbindelse med målet. Helt håpløs dømming her nå. Forvirringen er stor på Jordal og ingen av lagene virker å forstå hva som skjer.

04.48: 3-1. Lørenskog klarer å sette inn pucken i overtall. Særdeles tvilsom. Søberg har pucken, men blir mer eller mindre dyttet inn i mål med den.

04.21: 2 min Vålerenga. Stene for slashing.

Lørenskog ser litt piggere ut i starten av tredje periode. De har hatt et par muligheter, men Søberg har ryddet opp.

Da er siste periode i gang. Kom igjen, Enga!

Andre periode:

Det står altså 3-0 her på Jordal etter to perioder. Vålerenga har vært totalt suverene så langt i kampen. At det bare står 3-0 kan Lørenskog takke keeper Plante og også nyinnkommet keeper Svendsen. Enga spiller intens og aggressiv hockey og Lørenskog henger rett og slett ikke med. Vi nevnte Canada-rekka etter første periode, men i denne perioden var det rekka med Ask, Trygg og Bröms som sto frem. Så langt har vi virkelig kost oss på Jordal, så nå gjelder det bare å fullføre kampen. Skuddstatistikk 2. periode: 21-11.

Etter flere store sjanser i overtall ebber perioden ut med 3-0 til Enga.

17.29: 2 min Lørenskog. Söderström for roughing.

15.34: 3-0! Yuhuu! Mathias Trygg scorer fra død vinkel. Han smeller til på en retur og pucken spretter inn i buret. Assist fra Ask og Sørvik.

Vålerenga kontrer i undertall og får en stor sjanse. I kaoset som oppstår foran Lørtenskog-buret blir keeper Plante tråkket på. Han må ut og lappes sammen litt. Svendsen kommer inn i  uret , i hvert fall midlertidig.

11.22: 2 min Vålerenga. Sørvik for hekting. Veldig billig.

09.41: 2 min Lørenskog. Tønseth for roughing. Enga dominerer fortsatt kampen her på Jordal.

03.40: 2-0! Veldig bra spill av Enga. Morten Ask venter til Sørvk kommer i fin fart på motsatt side. Pasningen er presis og Sørvik setter pucken i krysset. Assist også fra Trygg.

Enga rir enkelt unna undertallet vi startet perioden med.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stilingen 1-0 til Vålerenga.Den ledelsen burde vært langt større. Etter en forholdsvis jevn start, har Enga tatt over mer og mer. Plante har stått meget bra for Lørenskog og hindret en større ledelse for Engas del. Vi lå på Lørenskog skikkelig den siste halvdelen av perioden og et er synd at vi ikke klarer å sette sjansene våre. Canada-rekka vår ser veldig het ut, og kommer nok til å lage trøbbel for mange lag utover våren. Nå gjelder det i hvert fall i resten av kampen at Emga fortsetter det intensive spillet vi har begynt kampen med. Skuddstatistikk 1. periode: 13-6.

19.27: 2 min Vålerenga. Ihnacak for tripping. Dommerne overser en soleklar high sticking andre veien rett i forkant.

Sinnsyk sjanse for Enga i power play, men Fortier setter pucken via tverrliggeren og over.

16.19: 2 min Lørenskog. Strøm for high sticking.

Med 6 minutter igjen av perioden får Vålerenga skikkelig trøkk på Lørenskog og får flere sjanser på rad. Pucken vil dog ikke gå inn i nettet. Enga dominerer nå.

13 minutter spilt og stillingen er 1-0. Enga er det førende laget, men Lørenskog er på jevnlige visitter i angrep de også. Bra hockeymatch så langt.

07,57: 1-0! Brian Ihnacak setter en retur opp i nettaket! Akkurat den starten vi trenger! Assist fra Gamache og Fortier.

05:59. Grei sjanse til Skauen, men vi får vispa`n unna.

04:00 Stor sjanse til Vålerenga. Dessverre til siden til mål.

De to første minuttene har passert. Det har ikke skjedd all verden.