Overblikket: God gammaldags – unnskyld uttrykket – rævkjøring

La gå, ikke i 60 minutter, men nært nok. Kampens første fem minutter var litt jojo, men så kom Vålerenga i kjent gammel stil. Lørenskog var sjanseløse. Hockeymaskinen fra Oslo Øst hadde startet – og nektet å stoppe.

For det var et Vålerenga som sprutet av selvtillit og spilleglede. Borte var alle bekymringer, og borte var så og si alle småfeil som vi har blitt straffet så brutalt for tidligere i sesongen; feilposisjoneringer, formasjonsfeil og feilpasninger. Spillerne virket selvsikre, og gikk til jobben – hvert bytt – med iver og høy intensitet.

Det eneste vi savner er mer bulking.

Men det er tilgivelig det også, i sånne kamper som dette hvor vi så totalt eier isen. For Vålerenga satser først og fremst på å vinne kamper ved hjelp av bra offensivt spill, ikke rane til seg poeng ved destruktive takter. Skuddstatistikken på 48-25 taler for seg selv.

Du treffer ikke kassa 23 ganger mer enn motstander ved å grave i eget rundvant.

Og Lørenskog? Det motsatte av Vålerenga. Og de bulket, og de brukte ufine triks, rene ulovligheter. Det straffet seg. 8 to-minuttere bidro sterkt til at laget fra ingensteds ikke fikk etablert noe eget spill. De ble ryggende, og det eneste som hindret resultatet fra å bli verre med Lørenskog-øyne var at de bulket.

Der har altså Vålerenga noe å ta til seg. Vi må bulke mer. Bulking – innenfor regelverket – setter motstander ut av spill for en kort periode, noen ganger lenger. De små øyeblikkene kan ofte være det som tipper spillet i vår favør. Det er ikke noe som taler i mot å kunne være et spillende bulkende lag.

Kjør på!

Vi skal godte oss litt til over Lørenskog. Hva er det vi ikke ønsker det laget? Jo, suksess. Og slik de fremstod søndag kveld blir ikke dette sesongen heller. Det er bra det, et avfallslag som står i avfall opp til ørene. Styrt av en trener som i beste fall er oppsop fra Vålerenga. Reject. Gammel. Bygones. Du er død for oss Kenneth blomster-Larsen.

Og når du feiler, som er snart; ring Finn for nye oppdrag. Han Finn med blomstene ja.

Og for ikke å glemme Lørenskogs eier, han med all makt og alle penger. Stig Atle Johnsen. Ikke skjønner vi at han gjør det bra i business. Vi antar det må være flaks. For makan til dårlig investering Lørenskog har vært skal man lete lenge etter. Snakk om å bruke penger som en full sjømann!

Nok om det.

Det er lett å bli euforisk av en slik kamp. Og det er lov – en liten stund. Men så er det viktig å komme seg ned på jorda. For nye utfordringer venter, og det er ikke lenge til neste drama.

For allerede tirsdag kveld gjester Vålerenga siloen på Hamar. Det blir en meget tøff kamp. Storhamar er virkelig i slaget om dagen, og vant søndagens Mjøs-derby mot Lillehammer 5-1. Det er ingen grunn til å vente noe annet enn et forferdelig hardkjør fra start i siloen, en silo som kommer til å være fullsatt.

Godt hjulpet av Klanen – som delvis på egenhånd og selvfølgelig også delvis med hjelp fra vennebussene – shipper 6-7 busser oppover. Dette kan bli moro… Det bør bli moro!

God natt blomster-Larsen, du fikk som fortjent.


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.