Overblikket: Stjernen for våre føtter

Kampen søndag ble spennende – i 20 minutter. I første periode var det Stjernen som leverte, så tok Vålerenga over.

Men la det være sagt med én gang; Stjernen eide ikke kampen, de evnet bare å holde Vålerenga ute av stilen. Og Stjernens mål var resultat av ett av Vålerengas mange arbeidsuhell. Stjernen var deretter skrot i 40 minutter. Bare se på skuddstatistikken hos Pointstreak:

http://www.pointstreak.com/prostats/boxscore.html?gameid=2488538

Men så kom altså Vålerenga. Hockeymaskinen fra Oslo indre øst startet. Muligens etter en hårføner fra Espen Knutsen i 1. pause. Det kan være det samme hvorfor Vålerenga kom ut som et delvis nytt lag i 2. periode – så lenge de gjorde det. I første halvdel av perioden var det takter fra 1. periode igjen, men så sa det bang.

Og sakte men sikkert hamret Vålerenga inn mål etter mål, og Stjernen stod der som pilloner.

Det har falt noen tungt for brystet at vi har vært så frekke å kalle Niklas Bröms for skrot. Han ligger tross alt på 4. plass på poenglista for Vålerenga. Vel, ja. Men han ble hentet til – og beskrevet av – klubben som en frelser. Vi skal gi Bröms én ting; hans fysikk gjør at han gjør mye ugang i offensiv sone, spesielt mot skrotlagene. Men det er ikke nok når du skal være Jesus, Buddha og Allah i en og samme kropp.

Og der ligger problemet; vi mener han ikke forsvarer en utlendingeplass. Vi mangler en back – eller to. Det finnes ingen norske å hente. Og Tallak Lyngset er bra, men ikke bra nok. Han blir litt lett.

Hva med de andre utlendingene da? Vel, to av dem har vi ikke sett, men de skal jo være messiaser de også. Så vi får stole på Jan Tore Kjær inntil det motsatte er bevist. Hva resten angår så er Ihnacak lang innafor. Resten er grå mus, men de er stabile grå mus som gjør jobben any given tuesday, thorsday, saturday and sunday.

Ferdig snakka?

God natt Bröms, kommer du eller går du…?


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.