Overblikket: Partert, grilla og spist

Ja, det var nøyaktig hva som var oppskriften og resultatet etter 60 minutters spill i DNB Arena tirsdag kveld. Og det var ikke Stavanger Oilers som lå på tallerkenen.

For Vålerenga var bare til stede. Intet mer. Det var spesielt tre ting som gjorde at kampen forløp og endte slik den gjorde…

For det første; Vålerenga syntes direkte uvillige til å gå i angrep det meste av tiden. Det sprutet ikke av spillerne når angrepssjansen gav seg, de virket rett og slett lite lystne på slitsomme angrepsspill. Det er mye bedre å drive på i egen sone. Sånn så det i hvert fall ut.

Når man ikke har trua så går ingenting, og strengt tatt scora Vålerenga bare ett mål tirsdag kveld.

For det andre; Stavanger bulka og bulka. Ved hver anledning bulka de. Vålerenga ikke. Ikke i det hele tatt.

Hva er det for noe da? Er det slik at de er redd for ansiktene sine disse TV-kjendisene? Har de mer respekt for kameraet enn for jobben de skal gjøre på isen?

For det tredje; våre TV-kjendiser klarer ikke holde kølla på isen. Det høres sikkert utrolig ut, men det er altså med på å vippe kampen i Stavangers favør fra første stund. Hvordan kan det ha seg?

Jo, enkelt. Vi har en Brian Ihnacak som spiller pasninger av en annen verden, gudegitte pasninger. Men resten av laget – minus Søberg – evner ikke å bare holde klubba på isen. Klarer de det så treffer pasningene til «falken» Ihnacak. Fyren er dødelig presis i sine pass, og han ser – og finner! – åpninger hvor andre ser en murvegg. Fyren har et falkeblikk, nesten som han ser spillet fra taket.

Men resten av lagkompisene hans er tydeligvis mer på tennis og volleyball.

Så kan man selvfølgelig ta et fjerde punkt også, om de som ikke gjør jobben sin foran eget mål.

Men vi gidder ikke.

God natt Vålerenga, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.