Enkel seier på Jordal

Vålerenga – Stjernen 5-1 Vålerenga starta kampen nølende og gikk av isen etter første periode med 0-1 En god midtperiode la grunnlaget for en vel fortjent seier. Karterud (2), Espeland og Gunnarsson sørga for fem jubelscener på Jordal.

Tekst:Feite Frode/EspenB/ foto: grydis.no

Vålerenga var det beste laget i kveld, men Stjernen hadde nok av muligheter til å score flere. En god Sørvik nekta dem flere scoringer en den ene. En av redningene hans satt oss tilbake til tiden Chris Mason vokta målet. Den var helt fantastisk.

Vålerenga vant skuddstatisstikken med imponerende 47-17 (15-5, 16-9 16-3) Nå var ikke Vålerenga så veldig gode i dag, men Stjernen var mye svakere. Vi noterer oss den tredje strake seieren til iskrigerne.

Dagens VIF-gutt ble Stefan Espeland.

Neste kamp er på Jordal 13 desember. Da tar vi i mot Kongsvinger Knights.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er over. Vi vant 5-1! Espeland blir kåret til vår bestemann i kveld.

De to siste overtallene til Enga har ikke vært så mye å skryte av, men kampen er jo i realiteten avgjort. Det positive er at vi ser ut til bare å slippe inn ett mål i kveld.

16.45: 2 min Stjernen. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

14.00: 2 min Stjernen. Heier for roughing.

Flere storesjanser for Vålerenga i power play uten at vi klarer å få satt pucken i mål. Massivt press på Stjernen nå.

11.02: 2 min Stjernen. Ericsson for holding.

10.51: 5-1! Fillip Gunnarsson får pucken direkte når han kommer ut fra utvisningsboksen og kommer alene med keeper. Setter den enkelt oppe i nettaket. Nå bør det være avgjort. Pasning fra Stene.

8.43: 2 min Vålerenga. Gunnarsson. for interference.

7.02: 4-1! Jørgen Karterud får skyte fra slottet og pucken går mellom bena til Haukeland. Assist fra Ihnacak og Juell.

Hilt Jørgensen får en kjempesjanse på slutten av overtallet, men Haukeland får et ben på skuddet og får styrt pucken over.

00.56: 2 min Stjernen. Dickinson for hekting.

Tredje periode er i gang. Kom igjen, Enga!

Andre periode:

2 periode er over med stillingen 3-1 til Vålerenga. Endelig fikk Vål’enga uttelling for sitt spillemessige overtak. I motsetning til i første periode gjør vi en del riktige avgjørelser i viktige situasjoner. Vi gjør også bedre avslutninger i denne perioden og da er plutselig ikke Haukeland uovervinnelig lenger heller. Nøkkelsituasjonen i perioden var da Vålerenga spilte 3 mot 5 og senere 3 mot 4. Steffen Søberg gjorde et par strålende redninger og da vi blir fulltallige igjen gikk vi rett opp i angrep og Espeland la på til 3-1. Kunne fort ha blitt 2-2 i stedet. Perioden og kampen sett under ett er det dog veldig fortjent at Vålerenga leder med et par mål. Vi har stort sett vært det dominerende laget, men slet veldig med å få hyll på byllen. Først over halvveis i midtperioden fikk vi vårt første for kvelden. Nå gjelder det bare for Enga å bygge videre på det vi har prestert så langt og beholde konsentrasjonen bakover på banen. Skuddstatitsikk 2. periode: 16-9.

16.19: 3-1! Enga rir av undertallet og går rett opp i angrep og scorer! Mathias Trygg scorer etter fint samspill med Bröms. Assist også til Gunnarsson.

15.03: 2 min Stjernen. Blood for interference.

14.07: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for slashing. Så veldig billig ut.

13.43: 2 min Vålerenga. Ask for tripping.

12.51: 2-1! Kremspill av Enga! Stefan Espeland kommer opp fra sin backplass i en overgang og setter pucken sikkert i nettet. Pasning fra Trygg og Bröms.

11.01: 1-1! Endelig sitter scoringen! Det er Jørgen Karterud som får tid til å sikte og setter pucken i hjørnet. Assist fra Ihnacak og Espeland.

10.07: 2 min Stjernen. Heier for slashing. Endelig fikk de en utvisning etter å ha spilt cowboy i en lang periode.

Dommerne begynner å skli ut her på Jordal. Overser flere soleklare Stjernen-utvisninger. Blant annet blir Ihnacak krysstaklet lenge etter spillstopp rett foran dommerne uten noen konsekvenser. Stemningen har steget hos publikum på Jordal som lar dommerne få høre hvor skapet skal stå.

Vålerenga spiller bra i undertall og rir det ebnkelt av.

1.42: 2 min Vålerenga. Ihnacak for tripping.

Pucken er droppet for 2. periode. Kom igjen nå, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 0-1. Dette er en never ending story for Enga. Vi har i utgangspunktet full kontroll i spillet og dominerer perioden. Men son vanlig glipper forsvarsspillet skikkelig én gang og da scorer Stjernen. Og når Vålerenga ikke klarer å score på et lass av muligheter og power play både mot 3 og 4, da blir det jo ledelse til Stjernen. Det gjøres mye rare valg i angrepssonen.Vi har skuddvegring og når vi først skyter, er det helst fra død vinkel. Vi har likevel mange gode sjanser, hvor sludde rett og slett ikke er gode nok. Skjerpings både foran og bak resten av kampen! Skuddstatistikk 1. periode:15-5.

Håpløst power play av Vål’enga. Roter bort 5 mot 3 i 48 sekunder. En del dårlige valg som blir foretatt der ute…

17.25:2 min Stjernen. Blood for krysstakling.

16.07: 2 min Stjernen. Bjørsland for delay of game.

09.38: 0-1. Scoring helt mot spillets gang. Det er Dickinson som plutselig får stå helt alene foran Søberg og han scorer enkelt. Hvor var backene?

08.15: Sinnsyk sjanse for Vålerenga. Ask kommer alene mot Haukeland. Avslutningen går via keeper og i stolpen og danser på mållinja. Dommerne hevder at det ikke var mål. Nærmere kommer du ikke!

06.38: 2 min Stjernen. Nipe for trpping.

03:20 Vålerenga med god avslutting, men skuddet gikk rett på keeper.

02:00 Nølende åpning av begge lag. Vålerenga har hatt ei lompe på keeper og Stjernen ingen.

Pucken er droppet. Kjør da, Vålerenga!

Før kampen

Vålerenga med to seiere på rad. Sist 8-4 borte mot Lillehammer. Vålerengatoget har dratt igang og ruller videre mot tre nye poeng i dag.

Oppøyen fortsatt ute. Gamache og Fortier venter på arbeidstillatelsen. Resten er fit for fight, oss bekjent.