Overblikket: Lillehammer bygones – Stjernen neste

Det har vært en bulkete uke, Vålerenga sanket fem av seks mulige poeng – og vi vet nøyaktig hvor skoen trykker. Kjøpe en ny sko da vel?

Å vinne 7-6 mot Manglerud Star, i overtid, hjemme i Jordal Amfi er intet annet enn en skandale. Det er flaut, og det er vondt. Å vinne 8-4 mot Lillehammer i Lillehammer forteller mer om hvor skoen trykker. Men ingen av de resultatene ville vært en realitet om ikke vi har et forsvar som ikke lekker som en sil – det lekker for øvrig ikke som en sil men som en foss.

Den som tror eller mener noe annet trenger sterke medikamenter.

For Lillehammer spilte – for å bruke yndlingsuttrykket til Espen Knutsen fra Iskrigerne – piss dårlig. Manglerud Star var hakket bedre, vel, et halvt hakk. Når vi scorer 14 mål i vanlig spilletid er det soleklart; vi må gjøre noe med forsvaret, backene.

Det triste nå er at klubben er lammet på det feltet.

For vi må tette igjen bak, Steffen Søberg må få hjelp til å opprettholde selvsikkerheten. En målvakt er avhengig av et velfungerende forsvar for å være på topp. Søberg er langt unna toppen. Men vi velger å mene at det ikke er hans feil. I hvert fall ikke alltid.

Og bare så det er sagt, når vi møter andre enn skrotlagene vi har møtt de siste to kampene så holder det ikke om vi er åpne som en russisk glædespike bakover – vi får ikke samme sjansene forover med mindre vi har et velfungerende forsvar. Skrotlagene slipper oss igjennom, men bare glemme å tro at det skjer mot topp 4.

Det hjelper ikke da at Sørvik har en kanon som Lars Erik Lund i sin tid hadde.

Det finnes ingen norske backer å hente. Ja da, Tallak Lyngset er hentet tilbake fra utlån i Manglerud Star, men han er neppe frelseren. Han er ikke frelseren. Han er en fyr som kan steppe inn ved skader.

Men lammet? Ja, fordi Vålerenga har full utlendingkvote. Skal man ha en back inn, av internasjonal klasse, så er spørsmålet hvem av de andre utlendingene som skal tuppes ut i mørket. Det finnes nemlig ikke norske backer å hente. Så Vålerenga har to valg; tuppe en utlending, eller spille med en av utlendingene på tribunen.

Maks antall utlendinger per kamp er 7, det er faktisk ingen lov om det, men klubbene har blitt enige om dette, en gentlemans agreement. Henter vi en back fra det store utland har vi 8 utlendinger i stallen.

Vi tipper vi beholder alle og kjører sesongen ut med 8 utlendinger. Vi kjenner ikke kontraktene Kjær har klippet og limt sammen, men vi antar at det er en klausul i dem alle som gir kompensasjon hvis man tuppes midt i sesongen. Men vi tror det er så nært i sum hva det koster å ha en på tribunen – så hvorfor ikke beholde dem alle.

Hvis ikke, hvis vi bare skal ha 7 bør Bröms, vi liker egentlig å kalle ham Brems på grunn av hans manglende suksess så langt, være nervøs. Han har ikke levert forover. Og bakover har han vært laber der også, spesielt i midtsonen. Skrot. Tribunen neste?

God natt back, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.