Bislett, nei takk

At Vålerenga sliter økonomisk vet alle, og at dealen klubben har med leie av Ullevaal ikke akkurat er gunstig vet nesten like mange. Enkel matte sier da at vi bør se etter andre alternativer og da har naturligvis vår gamle lekegrind kommet opp som alternativ.

Tekst: Jonas Nilseng Almaas // foto: vpn.no


At Vålerenga sliter økonomisk vet alle og at dealen klubben har med leie av Ullevaal ikke akkurat er gunstig vet nesten like mange. Enkel matte sier da at vi bør se etter andre alternativer og da har naturligvis vår gamle lekegrind kommet opp som alternativ.

Spørsmålet er om dette virkelig vil forbedre situasjonen noe særlig. Jeg tror ikke det….

Etter å ha lest litt rundt og avholdt en noe tynn spørreundersøkelse på Twitter har jeg skjønt at mange vil tilbake til Bislett. De fleste argumente er forsåvidt gode, men mye har skjedd siden vi hadde Bislett som hjemmebane sist. Etter ombyggingen virker den mindre gunstig for fotball enn den var tidligere. Det inntrykket er nok mye basert på kampen vi hadde mot Lyn i cupen og sto i bortesvingen. Der så man ikke mye!

Nå har ikke jeg store planer om å stå i bortesvingen hvis VIF flytter tilbake og driter egentlig i om bønda på besøk ser bra eller ikke, men vil tro at antall bortesupportere vil gå drastisk ned. Dette er selvfølgelig på grunn av løpebanene. En fotballstadion med løpebaner er dårlig match, sånn er det bare. Også har det seg sånn da, at sesongen i Tippeligaen har blitt ganske mye lenger med kamper både i mars og november, og med 90% av stadion uten tak mens kampen er lett tilgjengelig på TV, må nesten dette føre til mindre folk på kampene.

Sånn som det er i dag med generelt færre folk på kampene tviler jeg sterkt på at mange tar turen til Bislett en regntung dag i oktober under åpen himmel. En fotballstadion med løpebaner og uten tak er hvertfall dårlig match. Bevis meg gjerne feil, men synes det lukter litt at vinninga går opp i spinninga.

Poenget er hvertfall at det i mine øyne vil være en stor nedtur å gå fra Ullevaal til Bislett for en klubb på vei tilbake mot toppen. Spesielt hvis det ikke gir en god sum penger ekstra inn på konto. Ja, vi har hatt mange magiske øyeblikk der som jeg som junior bare har opplevd en brøkdel av, og det er mulig at stemningen hadde blitt bedre med oss samlet under taket (!) på Store Stå, men Bislett er et langt steg ned i kvalitet i forhold til Ullevaal når det kommer til å være en fotballstadion. Jeg er ingen økonom, men vil tro at sammen med færre tilskuere at det også vil bli færre sponsorer og at da billigere leie og mer inntekt fra kioskene uansett ikke vil gjøre store forskjellen.

Dette regner jeg med at de som kan slikt finner ut av før kontrakten på Ullevaal går ut. Og skulle det
bli Bislett blir jeg naturligvis med.

Før den tid må det jobbes som aldri før med å få folk til å kjøpe sesongkort før vår kanskje siste sesong på Ullevaal.

Som Stig-Ove sa på infomøtet for halvannen uke siden, er dette svært viktig for klubben.

Den perfekte julegave for store, små, gamle og grå er i salg
fra i morgen 4. desember.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.