Seier mot Storhamar på Jordal!

Vålerenga-Storhamar 3-2 etter forlengning En veldig god og underholdende kamp på Jordal i kveld. Topp innsats av begge lag og spenning helt til siste dropp. Ingen klarte å avgjøre i ordinær tid Vålerenga trengte 1.12 på å ta seieren hjem i forlengninga.

Tekst:FeiteFRode/EspenB – Matris: DjJossi

En litt merkelig hockeykamp i det to første periodene. Vålerenga var klart best i den første perioden, men likevel gikk Storhamar til pausen med ledelse 2-1. Andreperioden var preget av klart Storhamar-overtak og Vålerenga vant perioden 1-0.

Det var altså endel spenning knytta til tredje periode og vi lurte litt på om det var en fordel å føre perioden eller ikke. Så rar kan hockey være innimellom. Ingen av laga virka spesielt interessert i å føre, men Vålerenga hadde overtaket likevel. DEt ble mer og mer markant overtak utover i perioden, og vi  hadde flere powerplay å avgjøre det hele på.  Ingen klarte å avgjøre i ordinær tid og vi fikk forlengning.

DEt tok 12 sekunder før Tobias Lindstrøm satte pucken i Storhamars kasse og vår første seier mot Storhamar i år er et faktum.

Under følger vårt livereferat:

Sudden death:

1.22: 3-2!! Vålerenga senker bønda i sudden death! Tobias Lindstrøm  kjemper seg igjennom på egenhånd og scorer. Krigermål! Assist til Espeland og Hilt Jørgensen.

Forlengningen er nå i gang. Kom igjen, Enga!

Tredje periode:

3. periode er over med stillingen 2-2. Det blir sudden death her på Jordal. Vålerenga hadde mulighet til å kunne avgjøre dette i tredje periode med et par overtall i løpet av kort tid. Dessverre får vi ikke tak på overtallsspillet vårt og vi klarer ikke å skape nok. Stort sett var vi farligere 5 mot 5 i 3. periode.

Tre minutter igjen og spenningen er til å ta og føle på her på Jordal. To svake power play av våre iskrigere. Etter at det har blitt spill 5mot 5 igjen har spillet bølget frem og tilbake. Helt åpent!

13.25: 2 min Storhamar. Andersson for tripping.

10.09: 2 min Storhamar. Bäärnhielm for hekting.

Det er spilt ni minutter av 3. periode og spillet bølger frem og tilbake. Vålerenga har dog vært det førende laget de siste minuttene. Man kan i hvert fall ikke klage på spenningen her på Jordal. Nå gjelder det bare å score det neste målet!

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen, Enga!

Andre periode:

2. periode er over og stillingen er 2-2. Dette har vært en tett og spennende periode. Storhamar har hatt fordelen av å ha dommerne på sin siden og det har ført til tre overtall, ingen av utvisningene så soleklare ut. Men når Vål’enga da klarer å ri av undertallene, så får vi positiv energi og det ender med Enga-mål i stedet. Og det målet var som hentet ut av hockeyens Hall of Fame. Forhåpentligvis slipper vi å spille så mye med en mann mindre i tredje periode, og da tror jeg Storhamar skal få kjørt seg mot et Enga-lag som virker svært så revansjelystne for dagen. Skuddstatistikk 2. periode: 7-10.

19.43: 2 min Storhamar. Skadsdammen for hekting.

17.49: 2-2! Fantastisk angrep av Vålerenga. Sørvik tar seg strålende inn i sonen, spiller til Ihnacak som finner Bröms skrått bakover. Han finner krysset. Textbook!

14.15: 2 min Vålerenga. Espeland for high sticking.

Godt undertallsspill av Vålerenga. Vi klarer oss ut av begge undertallene. Rett etterpå er Enga frempå, men blir igjen hindret av Engelage.

9.12: 2 min Vålerenga. Csiszar for albuetakling.

7.02: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for high sticking.

Fem minutter spilt og Enga har hatt taket på denne perioden så langt. Vi har hatt et par bra muligheter, uten at vi har klart å overliste Engelage.

Midtperioden er i gang. Kom igjen, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 1-2. Perioden sett under et har dette vært en bedre periode av Vålerenga enn vi har sett på en stund her på Jordal, men dessverre ødelegges inntrykket av ett minutt med svakt forsvarsspill og dårlig konsentrasjon. Intensiteten er en helt annen i dag enn det var mot Stavanger på tirsdag. Tempoet  er høyere og generelt er underholdningen hevet betraktelig. Det forplanter seg til tribunen hvor stemningen har vært meget god i første periode. Forhåpentligvis bygger Enga på de positive taktene fra den første perioden og tar knekken på de usympatiske griserøkterne fra Hedmark. Skuddstatistikk 1. periode: 14-9.

15.28: 1-2. Huff. Skudd fra blålinjen går forbi et par Enga-spillere som hiver seg. Søberg ser neppe så mye.

14.28: 1-1. Skikkelig møkkamål. Enga misbruker sjansen til å få pucken ut av sonen og en bonde får litt tilfeldig pucken foran målet. Han scorer selvsagt.

11.25: 1-0! Flott spill i power play og Anders Hilt Jørgensen smeller pucken opp i nettaket! Pasning fra Stene og Espeland.

9.58: 2 min Storhamar. Saxrud Danielsen for interference.

Snart halvveis i perioden og Karterud fikk akkurat en gratismulighet. Han kommer alene mot Engelage, men klarer ikke å overliste ham.

Enga hadde et par gode muligheter i overtall uten å få uttelling. Vi har vært pigge etter dette også. Intensiteten virker langt bedre i dag enn mot Oilers.

2:15 2 min Storhamar En bonde for holding.

2:15 Gedigen sjanse til VIF. Pucken slikr langs mållinja, men ingen makter å dytte pucken inn.

1:14 God sjanse til Vålerenga, men skuddet stryker over.