Overblikket: En inn, to på vei

I dag kan vi bringe litt gode nyheter, det er jo ikke dårlig for pessimistiske og sutrende oss. Vålerenga forsterker, og det er på høy tid. Ergo; tiden er inne, ikke ute.

Canadiske Francois Fortier er allerede klar. Pluggen har herjet i tysk og østerrisk topphockey siden sesongen 2002/03, og er en mer enn habil spiller etter norsk standard. Fortier er klar, men det vil enda ta noen lange dager før han er spilleklar. Man vil vel unngå en eller annen byråkratisk felle de onde papirdytterne i UDI måtte lage, og da tar ting litt tid.

Fortier kommer sist fra Villacher SV i Østerrike, der han tydeligvis ikke har følt seg helt komfortabel. Nå skal han kjempe for Sankt Hallvards menn, og vi ønsker selvfølgelig velkommen.

Mer stats om Fortier kan du lese her.

Så er en annen candenser leneket til klubben, Simon Gamache. Vi iler til å melde at dette har ikke klubben bekreftet, og vi tar det derfor med en liten spade salt. Gamache har for det meste opphold seg i Nord-Amerika, og har bla. en haug kamper bak seg i AHL. For dem som ikke vet det; AHL er hakket under NHL – ikke akkurat dårlig nivå med andre ord.

Gamache har også en håndfull kamper i NHL – uten noen tilsynelatende suksess der.

Mer stats om Gamache kan du lese her.

Så lukter det sterkt av at en gammel kjenning skal finne veien tilbake til Jordal Amfi, og da ikke som gjest eller motstander. Vi liker å holde folk litt på pinebenken, og kloke av skade skal vi ikke blåse navnet nå – bare nevne at han klassemessig nok kan matche de to cabadierne til tider. Vår hemmelige kropp kan være spilleklar allerede til hjemmekampen mot Frisk Asker førstkommende lørdag.

Stakkars Frisk Asker hvis det blir virkeligheten.

Litt finregning – siden vi vet hvem den gamle kjenningen er – kan fort bety at Gamache droppes. Vålerenga er ikke akkurat rike om dagen, man leier til og med nåla i veggen, og ekstra bevillinger – uansett hvor de kommer fra – er høyst nødvendig for å ha råd til dette.

Tør vi håpe på at en mann med mørk frakk og hatt, og en stor svart koffert (full av penger) har møtt Jan Tore Kjær under et tre en mørk og regnfull novemberkveld? Noen ting er gode tradisjoner…

Men uansett hvordan vi ser på det; dette er jo meget godt nytt i en sesong hvor det så langt har buttet mye. og det er godt nytt i forhold til kampen borte mot Lørenskog torsdag kveld. Hvordan kan det la seg gjøre, de er jo ikke spilleklare?

Jo, enkelt. Spillerne som er truet i sine posisjoner av Fortier, Gamache og vår mystiske kjenning må prestere, ingen rekker er trygge når disse gutta kommer. Presterer du ikke er du fort i konkurranse med Glenn Jensen om å åpne og lukke døra. Og presterer de har vi fått enda mer bredde i troppen, en bredde som har vært dypt savnet denne sesongen. Espen Knutsen og Sven-Arild Olsen har ikke hatt mye å velge mellom. Nå kan dette snu.

Ved alle brukbare guder; måtte dette snu nå, og alle tre komme! Da kommer vi…

God natt sumpa, vi er på vei!


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.