Overblikket: Hvem er vår erkerival?

Det er lite stygt å si om dokumentarserien «Iskrigerne», men én ting henger vi oss opp i…

Vi er selvfølgelig småsutrete, det ligger i vår natur. Når man har fulgt et lag tiår etter tiår, med sjeldent avbrutt suksess, ja da blir man litt sånn flisespikker som henger seg opp i detaljer. I dag henger vi oss opp i fletta til «kommentator» Kasper Wikestad.

Han utpeker nemlig Lørenskog til Vålerengas erkerival i «Iskrigerne». Mer feil går det ikke an å ta. Lørenskog er ingen erkerival. Lørenskog er en konstruksjon, intet mer, mye mindre.

Bevares; Wikestad er en bevandret mann og en god kommentator enten han mumler fra balløya eller isbinger. Og hvorvidt han leser fra et ferdig manus i «Iskrigerne» vet vi ikke, men la oss håpe det. Det er altså Wikestad man hører som kommentator på kampbildene som vises i «Iskrigerne».

For Lørenskog er som skrevet ingen erkerival, det har de aldri vært, og det kommer de aldri til å bli. De, som Stavanger Oilers, er en konstruksjon, et stygt monster bygget på skitne penger. Skitne penger er som kjent – nå i hvert fall – enhver krone som ikke ruller inn i kassa på Jordal. Man kan sikkert legge mer i det også, men av påtatt frykt for å bli advokatmat lar vi andre fritenkere trekke egne konkusjoner.

Storhamar derimot, da snakker vi nærmere en erkerival. Og i litt fjernere fortid; Furuset.

Men Lørenskog? Get real!

Lørenskog er et hatobjekt, det skal de ha. Mer enn det får dem ikke, de er ikke verdige noe mer. Bygones.

God natt Kasper, hvorhen du mumlende er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.