Overblikket: Tur til siloen på Hamar

Så er turen kommet til å besøke siloen på Hamar. En arena som har bragt oss mye fandenskap opp gjeonnom årene – men også en del glede. Søndag barker Storhamar og Vålerenga sammen, og vi er optimistiske. Selvfølgelig.

Storhamar kommer med en meget komfortabel 10-3 seier over Manglerud Star i nistepakken fra sist torsdag. Skal vi tro rapporter fra siloen burde det vært mye mer til Storhamar, og mye mindre til Manglerud Star. Vi velger å tro at resultatet forteller akkurat nok om kampen, og at breikjefta hamarsinger nok var en smule euforiske på egne vegne etter kampen.

Moderasjon er ikke en egenskap de har der oppe i medgang.

Det var for øvrig en kamp Magnus Hoff spillte for Manglerud Star, en overgang som ble kjent under Vålerengas kamp mot Färjestad onsdag aften. I sin første kamp i Manglerud-drakta noterte han seg for to scoringer. Og skal vi tro de litt mer moderate referentene som var til stede i siloen kunne det fort blitt mer. I tillegg leverte en annen gammel helt, Cato Cocozza et par assist.

Vålerenga 2 reborn?

La oss håpe unge Hr. Hoff blomstrer i Manglerud Star, og kommer tilbake til Vålerenga på et senere tidspunkt. Hoffs kontrakt med garasjegutta varer for øvrig ut sesongen.

Vålerenga da?

Jo Vålerenga kommer, sett bort fra CHL-kampen mot Färjestad onsdag kveld, fra et knepent tap i Stavanger forrige lørdag. Stavangerne blir sikkert hete i toppen når vi kaller det et knepent tap – men en ettmåls-seier taler lite i retning av overkjøring. Uansett hvor svart/hvitt man ser gjennom Oilers-kikkertene sine.

Men Vålerengas 3. periode-problem består. Sankt Hallvards menn henger ikke med hele veien inn mot de noe bedre lagene, til da den feite dama synger.

Vi så det mot Storhamar hjemme i serieåpninga, så igjen mot Frisk Asker hjemme, og sist mot Stavanger i oljetanken. Vålerenga henger ikke helt med i 3. periode. Vi vet ikke helt hva det skyldes. Det kan være et dårligere grunnlag fra før sesongen, at man har tatt for lett på barmarkstreningen, eller det kan være en mental skade.

Mentale skader skal man ikke kimse av, men vi foretrekker dem og tror på den forklarigen fremfor dårlig treningsgrunnlag. Mentale skader kan man lege fort og med enkle verktøy, og vi har allerede sett tegn til bedring fra de nevnte kamper. Stjernen, MS og Lillehammer fikk ingen glede av Vålerengas dårlige 3. perioder.

Vi tror kampen i siloen på Hamar søndag blir en knokkelkamp. Vi tror Vålerenga gjør som mot Stavanger Oilers; legger seg noe avventende tilbake, sender opp noen snipere i ny og ne, og sakte tar grep om kampen. Kort oppsummert. Alternativt kan Vålerenga feste grepet om kampen fra start, spille sitt eget spill og la dragqueens forfjamset få lov til å delta som rundingsbøyer.

Såvidt vi har skjønt skal våre superoffensive back-kanon, Daniel Sørvik, være tilbake til kampen søndag. Bare det burde skremme Storhamar nok til at det blir små flekker i suspene deres. Mannen skyter på alt som rører seg. Nåde den som står i veien. Når det lukter svidd vet du at Sørvik har scoret.

Vi tipper at Vålerenga leder med ett mål mot slutten. Det holder. Storhamar tar ut målvakten – og Eirik Salsten setter gummiskiva i åpent mål. Da blir det nok fyr i teltet på Hamar tenker vi.

Yes!

God natt 3. perioder som virker, hvorhen dere er…

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.