Overblikket: I sumpa

Søndagens kamp mot Storhamar var en kamp Vålerenga «måtte» vinne. Det gjorde vi ikke. Vi er nå i sumpa.

På spørsmål fra Nettavisen om det var dette Espen Knutsen hadde sett for seg før sesongen svarer vår head coach:

– Nei, det var det vel ikke. Jeg hadde trodd vi skulle gjort det bedre enn dette.

Vi ligger på 7. plass. Men 7. plassen lyver litt. Vi har en hengekamp mot Kongsvinger på grunn av CHL-deltagelsen, denne avvikles 28. oktober. Vi tar det helt for gitt at Vålerenga vinner den kampen hjemme i Jordal Amfi. Vi er dødssikre.

Og når seieren i den kampen er inne vil tabellen sett med dagens situasjon være en 6. plass, ikke en 7. plass som nå. Dessverre er det tøffe kamper i vente før hengekampen, og det er ingen garanti for at vi beveger oss oppover på tabellen innen da.

Problemet til Vålerenga er først og fremst at vi har for mange skyttergrav-krigere, og alt for lite av spillere som kan avgjøre kamper. Sagt på en annen måte; skape sjanser og score på dem. Enten må de spillerne vi har begynne å gjøre dette, eller vi må finne nye.

Finne nye spillere kan bli vanskelig. Vålerenga eier ikke nåla i veggen. Vi leaser faktisk nåla i veggen også. Og slik vi har forstått det er det heller ikke noe særlig penger i å frigi spillere. Ikke nok til å få tak i en kanon, en skikkelig sniper.

Det er selvfølgelig ikke helt svart. Morten Ask virker. Vår elskede busemann. Og Brian Ihnacak funker, og til dels Niklas Bröms.

Det er jo noe.

Men det blir for tynt.

Nå blir det en kamp av gangen. Manglerud Star er bare 7 poeng bak. De har ingen hengekamp. De er 10 poeng bak. Vi lever i håpet. Vi ønsker i det minste å være best i by’n. Kjære hockey-Gud, la oss får være best i by’n.

Nå tar vi alt vi får. I år så tar vi ikke alt, men vi kan ta noe. Vi tar alt vi får. Men kan Sankt Hallvards menn gi oss noe?

God natt scoringer, hvorhen dere er…

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.