Overblikket: Morten Ask ute

Tirsdagen kamp mot Sparta Sarpsborg har ikke et optimalt utgangspunkt ut over at Sankt Hallvards menn er blodtørstig fokusert på hevn fro det forsmedelige tapet i Sarpsborg for en drøy måned siden.

At Vålerenga stiller noe redusert for så være, det hadde ikke noe å si søndag mot Frisk Asker, og det behøver ikke få noe å si tirsdag kveld. Det er klart Morten Ask er en viktiig brikke, bevares, men han er ikke uerstattelig. Vår lille store busemann er rammet av akkrurat det – busemenn og snørr. Helt vanlig når man strutter rundt med stumpen bar på høsten.

Om Ask har gone commando vet vi ikke, men vi spekulerer selvføgelig hemningsløst.

Jørgen Karterud er også ute. Begge forventes tilbake til helgens kamp mot Manglerud Star. Nok om det.

Sparta er fryktelig gode for tiden. F r y k t e l i g gode. De okkuperer per nå 3. plass på tabellen, a poeng med Lørenskog på 2. plass, og bare fem poeng bak Stavanger Oilers på tabelltoppen. Det er en plass Sparta har fortjent, den har de kriget seg til, og de har vunnet mange slag denne høsten.

Når vi sier Sparta er fryktelig gode så er det en sannhet med modifikasjoner. Sarpsborgerne er fryktelig gode hjemme. På borteis har det vært så som så – de har kun slått skrotlagene Manglerud Star og Kongsvinger Knights vekk fra hulen sin. Alle andre har de så langt fått juling av.

Et kompleks der altså. Og Sparta har i tillegg et Jordal-kompleks av rang og dimensjoner. Ergo er det håp.

Men plutselig begynner sarpsborgerne å virke på bortebane også. Da blir det varmt og full fyr i teltet.

Men om Sparta altså får spillet sitt til å sitte, ja da er Vålerenga i gryende trøbbel. Og da kan Sankt Hallvards menns 7. mann være tungen på vektskålen. Det er ikke opp til oss å klage på koret i amfien, vi er selv ikke blandt de mest ivrige lerkene. Vi må fokusere på kampen, og vi er av den støpning at vi ikke takler to ting samtidig; vi går ikke i trapper og tygger tyggis samtidig.

Og i hvert fall ikke på Mount Jordal, det er som å klatre K2 med sytråd og tegnestifter for oss.

Men vi håper virkelig at felt E kan stemme i langt mer enn tidligere i sesongen når Royal Blue drar i gang sine litt ustemte men ahhh så entusiastike forsøk. La gå at alle sanger ikke er helt innafor og noen av dem blir litt malplasserte, men de forsøker i hvert fall, hele tiden.

Stor cred. La oss få gi stor cred til også felt E onsdag morgen. Og vi tør tro at Sparta kommer med en grei kontingen sangglade, promilleoppbygde  lakser. Hver basslerke trengs også på vår side av amfien.

Vi håper Vålerenga går ut i hundre, presser Sparta tilbake på banen, fyller opp med folk foran mål konstant, og skyter som om det var selveste Putin som foran står der. Da har man all grunn til å skyte, no excuses. Det er bare å lade børsa, sikte og fyre av. Vi vil ha mere skudd direkte på mål, det må jo rime med Espen Knutsens utsagn om å gjøre det enkle, ikke leke så forbanna avansert.

Og har Vålerenga fått litt mer orden på pasninger og posisjonering, ja da kan tirsdag kveld bli særs underholdende – om du har Vålerenga i ditt hjerte, og egentlig synes vi kan gi bort Østfold til svenskene hvis vi får igjen Jämtland og Härjedalen.

Husk at søndag var gutsen, spillegleden og taklingsvilligheten tilbake. Vi er på sporet.

Vi drister oss ikke inn på noe resultattips. Vi stenger det ute av topplokket i frykt for å jinx’e.

God natt Sparta, i dag blir det mos i Jordal Amfi – ikke på Foyns…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.