Nok et tap på Jordal…

3-5 Vålerenga-Sparta. Igjen går Vålerenga på hjemmetap. Våre iskrigere henger ikke med i svingene når de andre laga setter opp tempoet. Det er trist, men sant.

Tekst:FeiteFrode/EspenB Foto/ Tv2 Zebra

Vi er på høyde med Sparta spillemessig. Ingen tvil om det, sjøl om det (igjen…) rakner i tredje periode. Vi står med lua i hånda og ser på når det drar seg til og det vinner vi ikke kamper på. Det ser ut som om tempoet på skøytene til gutta er lavere enn de laga vi møter. Sånn er ikke Vålerenga verdig og det må taes tak i.

Nå!

Når dommer i tillegg ser ut som om han har fått betalt av bortelaget blir det vanskelig å vinne. Fryktelig vanskelig.

Trener «Svenna» sa at spillerne ikke gjør jobben sin til Klanens Webradio i første pause. Det har han helt rett i. Det er trenernes ansvar å sørge for at gutta er klare til kamp. Der er det – mildt sagt –  en jobb å gjøre.  Vi ser at årets utgave av Vålerenga er en skygge av de to siste års seriemester, og vi liker det ikke. Vi liker det ikke i det hele tatt.

Og scor mål da gutta. Begynn å score mål!

Under følger vårt livereferat:

Tredje periode:

Kampen er over. Vi taper 3-5.

19.18: 3-5. Trøstemål for våre gutter. Vi scorer i overtall. Andreas Stene banker pucken i mål på pasning fra Salsten og Olsen.

17.33: 2 min Sparta. Malmstrøm for slashing. Dommerne gjør endelig jobben sin til sarkastisk applaus fra Jordal-publikummet.

16.47: 2 min Vålerenga.  Csiszar for slashing. Surprise fra dommerne…

Power break med drøyt 7 minutter igjen. Denne kampen er nok tapt, hvis det ikke skjer noe veldig kjapt. Som vanlig er enga spillemessig på høyde med sine motstandere, men er for dårlig foran begge målene.

11.07: 2-5. Sparta scorer på en kontring etter at Vål’enga har ligget og presset en periode. Litt typisk for Enga i år. Vi klarer ikke å score på våre sjanser, mens motstanderen scorer med engang de får muligheten. Er klasseforskjell mellom keeperne i dag også…

6.25: Selvsagt scorer bønda. Dommere overser to helt opplagte overfall på Enga-spillere og gir Sparta et nytt mål. Dommerskandale på Jordal!

4.22: 2 min Vålerenga. Gunnarsson for interference. Pinlig sømming igjen. Overser en soleklar utvisning på en Sparta-spiller gir en totalt uforståelig utvisning til Gunnarsson. Stemningen er hatsk på Jordal! Gunnarsson får 10 min for dårlig oppførsel (forståelig).

3 . periode er i gang. Kom igjen, Enga!

Andre periode:

2. periode er over og Sparta leder 3-2. Det gjør de på grunn av en meget god keeper og på grunn av dommerne. Vålerenga er spillemessig suverene i denne perioden, men klarer bare å få en puck i buret. Dessverre går vi glipp av flere power play på grunn av feige/svake/partiske dommere. Da Sparta fikk overtall på slutten av perioden, ble Enga presset hardt bakover, spesielt siden vi tape alle droppene i vår sone. Til slutt fikk Sparta lurt inn en puck bak Søberg. Veldig forsmedelig og urettferdig perioden tatt i betraktning. Det var dog noen positive ting å ta med seg fra denne perioden. Engas spillere så hakket mer tente ut enn i første periode, og forhåpentligvis er de nå enda et hakk gira i 3 periode. Skuddstatistikk 2. periode: 9-11.

19.24: 2-3. Så scorer selvsagt Sparta i et overtall de  neppe skulle hatt. Får ikke akkurat hjelp av dommerne…. Møkk!

17.38: 2 min Vålerenga. Knutsen for knetakling.

Det er nå spilt 12.40 av perioden og stillingen er 2-2. Enga har vært det klart beste laget så langt i denne perioden, men har bare fått uttelling én gang. Vi får heller ikke noe hjelp av dommerne som akkurat overså en soleklar tripping på Ihnacak. Selv sindige Lindstrøm begynner å få nok av dommerne…

7.48: 2-2! Endelig satt den etter flere minutters press! Thomas Olsen får kranglet inn pucken, forøvrig hans første mål i Get-ligaen! Assist fra Gunnarsson og Sørvik.

Etter seks minutter spilte Vålerenga seg frem til flere store sjanser på rad. Første to ganger Gunnarsson og så Ihnacek, men Johansson i buret lot seg ikke lure.

Dommerne er nå i gang på Jordal. Sparta hadde intet mindre enn 9 mann på isen, uten at dommerne reagerte. I den samme situasjonen overfalt bonden Nilsen Bonsaksen, som bare forsøkte å forsvare seg. De feige dommerne ga selvsagt 2 min til begge. Horribel dømming! Skulle ha vært 5 mot 3 for Enga.

Gunnarsson hadde en bar mulighet etter to minutter. Gikk kjøkkenveien, men fikk ikke presset inn pucken.

Pucken er droppet for 2. periode. Kom igjen nå, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 2-1 til Sparta. Ingen stor periode fra Vålerengas side, men vi er stort sett det førende laget. Dessverre er målene som kommer imot veldig forsmedelige og utrolig unødvendige. Én forsvarstabbe og én keepertabbe. Det har vi ikke råd til, sånn styrkeforholdet mellom Enga og Sparta er nå om dagen. Nå er det på tide at killerinstinktet hos våre iskrigere våkner. Vi har ikke sett så mye av det så langt i år, og det trenger vi nå å hente frem. Vi må vise at vinnerinstinktet er på plass igjen! Vålerenga spiller i denne kampen, som i de fleste andre i år, jevnt med motspilleren. Da gjelder det bare å hente frem det nødvendige, lille ekstra som gjør at vi faktisk vinner kampen. Skuddstatistikk 1. periode: 11-10.

14.20: 1-2. Helt ufarlig skudd går inn mellom bena til Søberg. Stor keepertabbe! Hagberg var mannen bak lompa.

13 minutter spilt av første periode og stillingen er 1-1. Veldig unødvendig baklengsmål. Så egentlig rimelig ufarlig ut, men når man ikke klarer å ta unna folk foran kassa blir det fort mål.

10.28: 1-1. Faen! Svakt backspill av Vålerenga (Bräck) og Sparta får satt inn en retur. Malmstrom var visstnok målscorer.

7.50: 2 min Sparta. Nilsen for tripping.

Sju minutter er spilt og Enga leder 1-0. Vi har spilt solid så langt og Sparta har ikke kommet seg til noen sjanser.

1.10: 1-0! Nå snakker vi! Follestad Johansen er målscorer. Knutsen og Stene med assist.

Pucken er droppet. Kom igjen Enga!

Laget fra «hockeytown» er 10 poeng foran oss på tabellen. Det er de harde realitetene, og det betyr at kun seier er godt nok for Vålerengas iskrigere.

Oppøyen er fortsatt ute, Ask er forkjøla og spiller ikke. Karterud er småskada og står over.