Overblikket: En festaften!

Vi etterlyste festhockey, og jammen fikk vi det ikke. Vi tar selvfølgelg ikke æren for det. Æren alene er alle gutta sin – ja, og kanskje litt Espen Knutsen og Sven-Arild Olsen..

Vi skrev i gårsdagen Overblikket at det ikke var noen særlig grunn til å frykte Lillehammer, og ved gudene vi fikk rett. Sankt Hallvards menn gikk ut i hundre, og Lillehammer hadde ikke noe å svare med. De var rett og slett skrot. Skrot, skrot skrot – så skrot at Lillehammer trener, Tor Nilsen tok timout etter snaue fem minutter spillt.

Men det hjalp ikke, Vålerenga pulveriserte Lillehammer. Rev dem i filler. Tygget dem i stykker og biter og spyttet dem ut igjen.

Og alt vi har etterlyst virket. Pasningene satt, taktikken fungerte, og alt var bare fryd og gammen. Vålerenga eide kampen.

8-1.

Og kanskje mest gledelig av alt; Andreas Stene ser nå ut til virkelig å begynne og virke. Etter returen fra Sparta har landslagsspilleren ikke virket noe særlig, men torsdag aften virket virkelig den 23 år gamle kroppen. Han var spretten, spilte med iver og lyst, og det betalte seg. To scoringer og en assist vitner om at han kommer til å gi oss mye glede i lang tid fremover.

Og hele laget var sprettent, men mest spretten av alle var nok Steffen Søberg i 2. periode da han reddet et skudd med et regelrett tigersprang. Han lå i lufta akkurat sånn en fotballmålvakt strekker seg etter skudd mot krysset. Fabelaktig, vi trodde ikke det vi så.

For en mann!

Og Daniel Sørvik, nok et kremmerhus. Hvis Sørvik fortsetter på den måten stiller vi snart opp og tilbyr oss å føde barna hans. Han har litt igjen til å matche legenden Lars Erik Lund, men han er på sporet – til de grader.

Vi går tom for superlativer, men nevner til slutt at Andreas Stene og Nicklas Bröms delte bestemassprisen. Vel fortjent.

Alt tyder på at Vålerenga er tilbake for fullt. Og på full fart oppover tabellen. Det er 30 serierunder igjen, og ingen over oss på tabellen skal føle seg trygge. Mest nervøse akkurat nå bør Frisk Asker være, de er bare tre poeng foran, på 4.-plassen, og Vålerenga kommer som en kule bakfra.

Nå gleder vi oss til de kommende kamper, først Stjernen borte førstkommende lørdag, så Stavanger Oilers hjemme i Jordal Amfi 11. november. Ja, det skal være landslagsopphold i mellom der.

Og i går summet ryktene tett under taket i amfien, det er visst en ny spiller på vei…

Akkurat nå er alt såre vel, fryd og gammen – men vi vet det kommer tyngre dager igjen. Men med slik spill som Vålerenga vartet opp med i går er både laget og vi på tribunen bedre rustet til å takle dem. Akkurat nå er all bekymring like borte som en fis i en orkan.

Takk gutta, la det forbli sånn lenge!

Got natt «taktiske» Tor Nilsen, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.