Johan Bauer gir jernet: Elsker å hate

Vi elsker å hate Stavanger Oilers. De har gått fra å være en liten kuriositet nede i divisjonsystemet til å trone jevnt øverst i den ypperste av ligaene vår – og ikke minst i kampen om Haralds pokal. Sånt blir det hat av. Et hat vi elsker å bære.

Men i dag skal i hvert fall ikke vi hate Stavanger et par timer. Vi skal ikke elske dem. Bevares, det går bare ikke. Ikke fordi vi ikke vil, vel ok det også, men fordi det er umulig. Alle atomer i kroppen stritter i mot.

Men i dag skal vi håpe litt på Stavanger. Vi skal se kampen deres på TV. De spiller hjemme i øsekaret mot SC Bern.

De kan nemlig gå videre i Champions Hockey League (CHL), og det er godt for norsk ishockey. Vålerenga på sin side er bygones i morgen med siste kamp mot Färjestad som en slags æresrunde. Vålerenga har kjempet heroisk – men ikke sanket noen poeng, bare hederlig omtale.

Men om SC Bern vinner så håper vi de vinner to-siffra, kjører karusell med de oljesleipe. Og at Stavanger blir så flaue at det varer langt inn i det nye året, gjerne ut sesongen, gjerne til tidenes ende.

Omtrent så flaue Storhamars supportere ble da de la seg for London Knights 9-1 i Continental Cup for en haug år siden – slik at Vålerenga ikke gikk videre. Det er fortsatt et åpent sår for mange i og rundt Storhamar. Med rette. Og vi strør jeg salt i det åpne, verkende såret. Så ofte vi kan.

Pakk!

Men skulle de tape, Stavanger altså, er vi fulle av fryd, skadefryd, den beste fryd som finnes – i denne sammenheng.

Men det er viktig at Stavanger vinner og går videre. Det kan bety at vi får med to lag i neste sesongs CHL også. Spesielt hvis Vålerenga vinner serien eller NM-sluttspillet.

Et dempet heia Stavanger altså, i hvert fall i et par små timer. Såpass tåler vi. Seier til Stavanger er bra for Vålerenga. Kun Vålerenga og Stavanger har noe i CHL å gjøre fra vår nasjon.

CHL tenker markedsverdi. De andre lagene i GET-Ligaen har ikke det utover lokalavisa. Vålerenga og Stavanger derimot er verdifulle. Resten er skrot.

Og det er hva vi mener om den saken.

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.