Vidar Ørn Kjartansson spesial

Han har ikke en hel sesong for klubben ennå, men han er allerede helt der oppe blant de store i Vålerenga. Supporternes forventninger til denne karen var heller lunkne da han om til Oslo.  Vidar Ørn har skutt og nikka all negativitet i fillebiter. Han er en stor, stor målscorer. 

Tekst: EspenB // foto: vif-fotball.no


Vidar Ørn Kjartansson er Vålerengas og tippeligaens største trekkplaster. At ikke Oslofolk går mann av huse for å se denne karen score i bøtter og spann for Vålerenga  på Ullevaal stadion skjønner jeg ikke.

En kar som leverer et snitt på over 1 mål per kamp er sjelden vare. Han bøtter inn mål og står med 1,09 scora mål per kamp. Han er ikke så veldig rask, han hopper ikke så veldig høyt eller skyter så himla hardt. Der holder han et greit tippeliganivå, og det er heller ikke der hans største fordeler som fotballspiller ligger.

Der han skiller seg ut fra andre spillere er oppe i hodet. Han har en forståelse for spillet som gjør at han treffer de riktige valgene gang på gang. Med de rette valgene dukker også sjansene opp, han er akkurat tidelen foran forsvarer eller har lurt seg unna oppasser. Jeg tror han tenker raskere en folk flest. Det er hans store fordel.

Om vi holder oss oppe i hodet til Vidar litt til så er han innehaver av iskald konsentrasjon og han har et fokus på å score mål som er uhyre sjeldent. Evnen og viljen til å score mål har Vidar åpenbart fått inn med morsmelka og det har satt seg i i ryggmargen. Han nøler ikke et eneste hundredel. Han bare skal score og han får det til å se så himla enkelt ut. Derfor er han Vålerengas mestscorende i løpet av en sesong gjennom tidene.

Han heter Vidar Ørn Kjartansson.

Han scorer regelmessig.

For Vålerenga!

Jeg dør av lykke.

For å sette prestasjonene hans i perspektiv har styremedlem i Klanen Erling Rostvåg satt opp antall mål for toppscorer i Tippeligaen de siste årene. (Tallet i parentes er snitt per kamp)

Toppscorere i eliteserien (2009 – 2014)

Etter at Eliteserien gikk over til 16 lag er dette toppscorerne:
•2009: Rade Prica, 17 mål (snitt 0,61)
•2010: Baye Djiby Fall, 16 mål (snitt 0,57)
•2011: Mustafa Abdellaoue, 17 mål (snitt 0,59)
•2012: Zdeněk Ondrášek, 14 mål (snitt 0,48)
•2013: Frode Johnsen, 16 mål (snitt 0.53)
•2014: Vidar Ørn Kjartansson, 24 mål (snitt 1,09)*

*Sju serierunder før slutt

Det Kjartansson gjør for Vålerenga nå er stor idrett, det er rett og slett fantastiske prestasjoner av Kjartansson.

Jeg ser at flere og flere gjør Z-tegnet hans på tribunen under målfeiringa og under sangene hans. Fortsett med det og få med deg sidemannen på neste kamp, Det ser dritfett ut!

Den lille nisjekanalen Cmore har satt sammen en filmsnutt med alle scoringene til vår islandske storscorer.

Kos deg!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.