Før kampen: Vålerenga – Frisk Asker

Det er klart for lokaloppgjør på Jordal Amfi i kveld. Frisk Asker tar turen og de skjelver nok lett i buksene før kveldens kamp.

Tekst: EspenB // foto: Eivind Hauger


Den tredje serierunden i årets GET-liga går av stabelen i kveld. Gjestene fra Asker står bokført med tre poeng, det samme antallet som våre iskrigere har samlet inn så langt i årets sesong. Hele seks av de ti lagene i serien har tre poeng, og det sier noe om at vi enten kan vente oss en jevn serie i år, eller at storlaga ikke har fått i gang maskineriet ennå. Det er bare Lillehammer som kan vise til to seiire og de troner dermed på toppen av tabellen helt alene.

Gjestene serieåpna i Stavanger og tapte 4-2 før de tok i mot nykommerne Kongsvinger Knights i Askerhallen. Der vant de komfortabelt 7-2. Gullhjelmen bæres av Eric Castonguay. Han har notert seg for seks målpoeng (1+5) og leder med det kampen om den gjeve toppscorertittelen.

Shampo sine menn tapte serieåpningen mot Storhamar på slett forsvarsspill og gikk fra 2-0 til 2-4 i løpet av de to  siste periodene. Et bittert tap Lørenskog fikk unngjelde for i kampen etter. Der feide gutta kjøpeskog av isen med 4-2 etter imponerende spil i de to første periodene. Forhåpentligvis holder gutta i tre perioder i dag. Vi er et bedre lag enn Frisk Asker og det skal vises i målprotokollen etter kampen.

Samtidig er det slik at om vi ikke er 100% tilstede i matchen så ryker vi på tap. Det blir en kamp med høyt tempo der begge lag flytter skøytene fort. Vålerenga er storfavoritter, men kan ikke tillate seg å ta lett på kveldens oppgave.

Gullhjelmen i Vålerenga bæres av Daniel Sørvik. Han har netta to ganger og har en assist. Jeg regner med at en løper overtar gullhjelmen etter dagens kamp, og tenker at det er Brian Ihnacak eller Tobias Lindstrøm som stepper opp.

Rasmus Juell og Jonas Oppøyen er ute med skade, og David Bräck er usikker før kveldens kamp.

Ta turen til Jordal. Pucken droppes 18:30

Før og etter kampen err det best å bruke tida si på Vålerenga Vertshus – sannsynligvis verdens feteste bydelspub.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

0 thoughts on “Før kampen: Vålerenga – Frisk Asker

  1. Pingback: Klanen.no