Klanstyret: Det er på tide å gå i seg sjæl!

Klanstyret kommer med en klokkeklar uttalelse etter de siste dagers forverring av den økonomiske situasjonen til Vålerenga. Det er på tide å gå i seg sjæl!

Tekst: Klanstyret


Denne sesongen starta tungt. Dype økonomiske problemer, en plan for hvordan man kan drive nøkternt, men ikke mulighet for å gjøre det før i 2016. Til det var det litt for mange gamle kontrakter og annet surr som stod i veien. En desperat kamp for å berge stumpene var i gang.

Derfor var det mange som følte et ekstremt tungsinn da vi fikk nok en dårlig nyhet denne uka. Voldgiftsdommen er klar og umulig å anke. Hvorfor har man vært så sikker på at denne dommen skulle gå rett vei? Er det fordi man har hørt på NFFs formaninger om at kontrakten er ugyldig og skurkete? Et NFF som desperat har prøvd å dekke egen rygg og påstår hva som helst for å redde æra? Fåglarna vet, men det virker naivt.

Man har gambla på utfallet i en rettssak. Samtidig har man lånt ut penger til en lav rente og skyldt penger til høy rente. Det er jo bare ræva forretningssans. Ingen vi har snakka med skjønner hvorfor det er sånn.

Vålerenga har svikta i alle ledd. Fra strutsepolitikk i økonomistyringa, via idiotsigneringer og kontrakter med lang etterlønn, til sportslig fiasko og utilstrekkelig innsats overfor potensielle sponsorer. Denne ukas dårlige nyhet er egentlig ikke en nyhet. Man har visst at det kunne skje og det har blitt sagt høyt at det kunne skje. Den er heller ikke resultatet av en ny situasjon, men bare nok et utslag av gammal moro. Dessverre er det også håndtert elendig i ettertid.

Vi har fått til mye bra i år. Sportslige resultater som er over all forventning. En åpen kommunikasjon med klubben og noe som begynner å ligne på en troverdig plan for hvordan vi skal komme oss videre. Ikke minst en innsamlingsaksjon som har fått inn masse spenn. Det viktigste oppi dette er at vi har bygget tillit. Tillit hos sponsorer, hos ildsjeler. Tillit til at det går an å drive denne klubben uten å være totalt bajas. Vi trenger dette for å snu skuta og derfor passa det ekstremt dårlig disse overskriftene.

Det er tungt nå, jævlig tungt. Men vi vet det er grunn til å være optimister. Det kunne vært verre, vi kunne vært lyn. Eller hamkam, eller lsk. Vi veit at vi klarer dette hvis alle gode krefter samler seg.

De aller fleste som har vært med på moroa er ikke i Vålerenga lenger. Det er nye positive krefter i administrasjonen med gode planer, og de trenger tillit til å gjøre noe, men det haster. Likevel mener vi at alle må gå i seg sjæl. Vålerenga har ikke plass til dødvekt. Vålerenga har ikke plass til folk som er der for å heve lønn, bygge omdømme eller redde eget skinn. Alle i og rundt klubben bør nå tenke på om dette gjelder dem og dersom svaret er «ja», så bør dem fløtte seg og la noen andre redde klubben.

Oppsummert: Hvis du er umotivert for å ri stormen av: Stikk! Er det andre i kø til å gjøre jobben bedre, med mer energi og bedre utgangspunkt: Gå av! Er du i Vålerenga for eget rykte og egen CVs del: Trekk deg rolig tilbake! Vi har verken tid eller plass til noe annet enn folk som jobber knallhardt for noe som er større en seg sjæl.

Innsamlinga skal fortsette ufortrødent videre og det gode vi hadde på gang i forrige uke skal bygges opp igjen. Forhåpentligvis tar det kortere tid. Forhåpentligvis har vi et lys å feire i enden av tunnelen på Børst& Ball i august.

Vi står sammen og kjemper og vinner til slutt.

Styret i Klanen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.