Børst & Ball 2014, Phantoms en av headlinerne til festivalen

Med sju uker igjen til Børst og Ball 2014, offentliggjør Klanen.no i dag halvparten av programmet til festivalen 23. august. Det er en salig blanding av musikkformer som gjør Vålerenga-hjerter stolte og yre.

Tekst: Kjell Henning Thon


Foto: Morten Andersen

Foto: Morten Andersen

The Phantoms oppsummerer på mange måter det vi ønsket å skape da vi startet Børst & Ball i fjor. Det er musikk fra Oslo Øst som formidler en stemning som feirer fest samtidig som den er i opposisjon til et samfunn hvor stadig mer blir strømlinjeformet. Det er dansbart og fylt av glede samtidig som det er aggressivt og annerledes. Midt oppe i dette er det tidløst og folkelig. Begreper som gjerne kan synes motstridende, men som mest av alt oppsummerer det levende paradokset Vålerenga er i sin kamp for å være arbeiderklassens bohemlag. Phantoms har spilt for Vålerenga i flere sammenhenger tidligere. Hva de kommer til å gjøre under Dyvekes bro 23. august aner vi ikke. Men sikkert er det at det blir fylt av ska og moro. Dager uten sorg.

Foto: Feest.no

Foto: Feest.no

I mai debuterte Aslak Borgersrud som såkalt soloartist utenfor Gatas Parlament. Det skjedde i Trondheim, og det er med stor stolthet Klanen kan invitere til første konsert med Aslak Borgersrud og band i Oslo. En av sangene fra Aslaks kommende soloalbum som kommer til høsten ble spilt allerede på fjorårets Børst & Ball der Aslak og broren Elling besøkte Frank Znort Quartet og spilte noen Gatas Parlament-sanger pluss en ny sang. Sammen med bandet bestående av musikere fra band som det trondhjæmske Hopalong Knut, vil Aslak synge seg gjennom sanger nesten ingen har hørt før. Vi er ikke bekymret, men gleder oss til en salig blanding av det vi regner med å være fra rap og ska via pop til polka.

Islandsgate

Foto: Fra Islandsgate sin Facebookside

Islandsgate er et nytt debutantband, men som også består av folk med lang fartstid i musikkmiljøet i Oslo. Nomber 5s, Hiawata, diverse backingband osv. Men nå spiller de musikken de elsker – amerikansk pønkrock – med tekster av det vålerengelske slaget. To av medlemmene i bandet har sesongkort på Vestbredden, og forstår både musikken og klubben godt. For et drøyt år siden hørte vi som booker Børst & Ball «For Enga» for første gang, og falt pladask. Vi forsøkte å få plass til bandet på fjorårets festival, det gikk ikke.I år er de på plass, og vi tror møtet mellom allsangpønk og Vålerenga vil svinge skikkelig.

Den eneste rene reprisen fra i fjor er DJ Abraham. Han er verdens blideste DJ, spiller verdens beste ska, og er sannsynligvis den eneste skinheaden utenfor Jamaica sommest av alt er opptatt av fred og kjærlighet.

Vi tør gjette at dette blir fett. Billetter selges i Sjappa, på Bohemen og på Vålerenga Vertshus og koster 350 kroner.
Neste artistslipp om ei uke. Da skal mesteparten være på plass.

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.