Broilers tar ledelsen

VIF – BROILERS 1-2: Vålerenga Hockey mislykkes i å beholde overtaket i finaleserien. Vi må nå vinne i Stavanger for å komme tilbake i førersetet.

Tekst:Frodo/MortenN/EspenB

Første periode ender 0-0, og det er intet mer å melde. I andre periode lever kampen fra første sekund. Vålerenga tar først ledelsen ved Trygg etter et fantastisk overtallsspill. Vi gir derimot bort ledelsen nærmest umiddelbart. Ikke lenge etter tar også Oilers ledelsen, og perioden går ut uten flere mål.

I tredje periode prøver Enga å presse på for utligning. Det klarer vi ikke, og dermed har oljesølet tatt føringen i finalespillet.

Neste kamp er på torsdag i Stavanger, før vi igjen møtes på Jordal på lørdag. Møt opp, Vålerenga trenger deg der.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er over. Vi taper 2-1.

1.40 igjen nå. Det ser tøft ut, spesielt ettersom dommerne ser mellom fingrene på alt jævelskapet Åj-lars driver med. Shampo har tatt timeout.

Stavanger spiller stort sett med 6 mann  på banen det meste av tiden uten at dommerne reagerer. Som vanlig får Stavanger ture frem som de vil.

Håpløs dømming på Jordal nå. Dommerne overser den ene utvisningen etter den andre på Stavanger-spillere. Lukter oljepenger lang vei!

Powerbreak etter 12.17. Sinnsyk sjanse for Stavanger som kommer to mann alene mot Søberg. Helt fantastisk redning av Søberg, som holder oss inne i kampen.

Vålerenga prøver å få utligningen,kommer også til noen sjanser – men ser ut til å mangle det siste som skal til. Oilers kontrer stadig farlig.

6.58: 2 min Vålerenga. Ask for slashing. Det kommer på grunn av at Enga gir bort pucken utilgivelig i egen sone og en bonde kommer alene mot Søberg. Søberg redder dog glimrende.

2.10: 2 min Vålerenga. Trygg for hekting.

Da er pucken droppet for tredje periode. Kom igjen nå, Enga!

Andre periode:

2. periode er over og stillingen er 1-2. Veldig svak periode av Vålerenga, som plutselig ser dødsslitne ut. I en periode midtveis der får Stavanger gjøre som  de vil foran Søberg og da kommer til to målene deres. Vi er nødt til å skjerpe forsvarsspillet og ikke la de komme først på returene! I tillegg må overtallsspillet bedres betraktelig. Utenom målet vårt, som kom etter fantastisk spil, har det vært lite å skryte av. Det florerer også av tekniske feil og generell slurv som må lukes bort hvis vi skal vinne kampen. Nå kreves det full skjerpings til tredje periode! Skuddstatistikk 2. periode: 11-16

18.17: 2 min Stavanger. Davis for slashing.

Enga hadde tre store sjanser i overtallet uten å få uttelling. Der var vi nære!

12.18: 2 min Stavanger. Davis for hekting..

Powerbreak etter 11.15. Totalt krise for Vålerenga de siste minuttene. De ser plutselig ut som om alle har fått sovesyke. Utrolig slapt. Her må det skjerpes for at ikke kampen skal glippe helt ut av hendene våre!

9.21: 1-2. Håpløst forsvarsspill av Vålerenga. Står bare og ser på uten å forsøke å ta pucken. Nok et mål på en retur. Loikas var målscorer.

7.25: 2 min Vålerenga. Ask for slashing.

7.18: 2 min Stavanger. Daoust for slashing.

Det har skjedd langt mer på de første fem minuttene enn i hele første periode. Kampen lever skikkelig, og det ligger flere mål i lufta enn de to som allerede er kommet. Vålerenga er farligst, samtidig er faktisk skuddstatistikken 2-7…

2:17 2 min begge. Schaus og Trygg. De kvittes.

1.50: 2 min Stavanger. Ehrhardt for high sticking.

1.14: 1-1. Så skjer det som ikke skal skje. Ask blir revet overende i Stavangers sone. I stedet for utvisning får Stavanger kontre. Davis scorer på en retur fra Søberg.

0.29: 1-0!! Fantastisk spill i power play! Pucken går raskt mellom spillerne og til slutt setter Morten Ask opp Mathias Trygg som scorer sikkert. Assist også til Lindstrøm.

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

Første periode

1. periode er over med stillingen 0-0. Det har vært en forholdsvis tam periode der det ser ut som om begge lag satser mest på sikkerhet. Vålerenga har jevnt over vært det førende laget, i hvert fall etter en noe svak start. Vi har kommet til et par bra muligheter uten så langt å ha klart å overliste Ruben Smith. Mye på grunn av at de avgjørende avslutningene har gått utenfor/over. Forhåpentligvis girer Enga opp enda et par gir i neste periode, så får det viktige ledermålet. Overtallsspillet må også bli langt bedre enn vi har vist i første periode. Vi skapte absolutt ingenting i noen av våre power play i denne perioden. Skuddstatistikk 1. periode: 5-5

19.54: 2 min Stavanger. Solberg for holding. Dette kom av en kjempesjanse til Vålerenga hvor pucken snek seg utenfor.

16.38: 2 min Stavanger. Trettenes for tripping.

16.05: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for slashing.

Stor sjanse for Vålerenga etter 16 minutter. Csisar spiller til Hoel som dessverre setter pucken over. Feil mann på riktig sted.

Nok et håpløst power play av Enga. Skjerpings!

12.25: 2 min Stavanger. Rokseth for tripping.

Powerbreak ettter 11.40 og ikke så mye mer å melde. Mest trøkk er det på tribunen, hvor Klanen lager veldig god stemning.

8 minutter spilt og lagene føler på hverandre uten at noen har klart å tilrive seg noe overtak. Ingen målsjanser så langt.

Svakt power play av Vålerenga. Vi skaper ingen verdens ting.

02:54 2min Oilers. Kurt Davis. Tripping. Soleklar!

00:00 Kampen er i gang.