Oilers – griselaget uten ære

Den jevne norske hockeysupporter ser ned på laget fra oljebyen. Det er en kjensgjerning som deles av langt flere enn oss Vålerengasupporterne. Vi skal se litt på hvorfor det har blitt sånn. 

Tekst: Espen Bjørneseth


De har laga et underlig opplegg på egen arena, der borte i vest. Det er kisscam, kube som forteller publikum hva de skal gjøre når, og det er utstrakt vifting med hvite tørkler. Egne damedager med spa, sminketips og annet fjoll har de også. For oss som har vært med en stund er sånn ramme rundt kamper i Norge helt meningsløst. Det virker dog som om Stavangerfolket liker det. De flokker til arenaen.

Supporterne er av den arrogante sorten selv om kubben deres ikke engang har fått hår på balla når det gjelder alder, den er stifta så sent som i 2001. Et lag som ikke eksisterte før vi skrev 2000-tallet har ikke mye å bringe til bords i en sport der tradisjoner holdes høyt i hevd. De slår seg på brystet og forteller gjerne hvor mye penger de har og hvor lite penger andre klubber har. Stoltheten deres er basert på pengene til investorene. Det er årevis av forskjell på ekkel arroganse og å være breial som vi på Oslo øst er. Det skjønner ikke oljebønda noe som helst av. Prøver du å snakke med dem står de og måper og ansiktet deres formes som et spørsmålstegn. De skjønner rett og slett ikke hva du mener.

Alt dette over her er til å leve med. De har ikke opparbeida seg noen kultur der borte ennå. Sånt tar tid. Lag som Storhamar, Sparta og Stjernen veit hva sporten handler om. Det gjør ikke Stavanger Oilers.

Ser vi på selve laget består det av leiesoldater. Utlendinger og norske spillere oljepengene har lokka over vannskillet. Det nærmeste de kommer legender på laget er to finner ingen andre enn de sjøl husker navnet på. De har»hele» fire spillere fra nærområdet i troppen. Til sammenligning kommer 15 av Vålerengas 21 spillere fra Oslo.

Jeg mener at Petter Thoresen sin lederstil er klanderverdig.  Det er åpenbart for alle og enhver at han gir stallordre om å være ufine når laget hans ligger under. Da er det rein gris som gjelder. Da skal Oilers «ta» det andre laget for alt det er verdt, og prøver å skremme dem til tap. Utvisningene kommer på løpende bånd, og det skal gjøre vondt for motstanderlaget. Eksemplene her er mange. Jeg minner om da Strandfeldt dælja til Donati i nakken med kølla så hjelmen hans sprakk i fjor, og nå i finale 1 der Tommy Kristiansen kvester Oppøyen på det groveste med en grisete albuetakling i ansiktet.

Leiesoldatene borti vest gjør som de får beskjed om av treneren sin, og det er ikke pent å se på. Arroganse er en ting, men å gå ut for å prøve å skade spillere på motstanderlaget hører ingen steder hjemme. Det finnes ingen ære i sånt.

De slipper bemerkelsesverdig billig unna hos dommerne, og om ting kommer til disiplinærutvalget, ja så sitter det folk der som er tungt inne i Stavanger Oilers fra før. De har ordna seg godt, de æreløse fra vest.

Det er høyt under taket i Vål’enga-familien, men det er én ting vi uten unntak aldri godtar. Det er vold og trusler. I Oilers er det ikke sånn.

Sånn atal oppførsel finner du ikke i noen andre klubber i Norge. Det kan ikke være sånn at penga rår og at laget som nesten omsetter for mer enn alle andre i Get-ligaen til sammen kan ta seg friheter utover norsk regelverk og normal folkeskikk. Det er æreløst, det er nedrig og det er synd for norsk ishockey.

Jeg gleder meg stort til at investorene ikke lenger gidder å pøse penger inn i den æreløse klubben fra vest. Da blir klubben borte igjen, og det er til det beste for norsk ishockey. Møkk som dem har vi ikke bruk for.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.