Vi ser frem mot hockeytorsdag, Vålerenga – Frisk Asker

Vålerenga tar i mot Frisk Asker på Jordal torsdag kl 18:30. Den kampen bør Vålerenga bruke til å snu en utvikling vi ikke liker i det hele tatt. De skal vinne og spille på seg selvtillit før oljesølet skal knuses i helga.

Tekst: EspenB


Vålerenga spilte som en flau fis mot Sparta søndag. De snek seg rundt på isen og virka ikke spesielt fornøyd med å være utpå der. Innsats og resultat ble deretter og de gikk på et fortjent tap 4-2. Det var bare ei rekke som skapte noe, og de andre tre skuffa stort. Langt under pari for et lag som har tatt mål av seg til å vinne serien og heve bøtta etter sesongen.

Den litt labre holdninga må det være mulig å gjøre noe med. Vi har sett at Vålerenga urovekkende ofte har vært trege startere i årets sesong. Hvorfor må vi ofte spille en hel periode før gutta oppfatter at de er i kampsituasjon og faktisk må gasse på for å vinne kamp og poeng? Det ser ut til at Vålerengas største motstander i GET-ligaen er Vålerenga. Spell håkki fra pucken droppes første gang gutter. Vær så snill?

Innsatsen (eller mangel på innsats..) siden midten av desember har medført at vi har mista en serieledelse på 10 poeng og har nå også gitt bort førsteplassen til oljesølet fra vest. Et hockeylag som tilbyr sminketips, hårtips, spa og andre skikkelig mandige aktiviteter i forbindelse med kampene sine. Det er faen ikke oss verdig å ligge bak den søpla der på tabellen. Vi skal opp på topp igjen!

Vel, la oss se på torsdagens kamp. Frisk Asker fikk hatten full i forrige kamp og tapte 1-6 mot Lillehammer på hjemmeis. De røk 4-0 mot Sparta borte i kampen før, og vant 2-1 hjemme mot et Storhamar i full oppløsning kampen før der igjen. Her bør det altså være muligheter til å spille på seg selvtillit før vi skal slå Oilers i DNB-Arena til helgen.

Frisk ligger på 7. plass på tabellen med sine 41 poeng. De ligger på mange måter i ingenmannsland med 8 poeng ned til Rosenborg og 7 poeng opp til Lørenskog. Det blir altså sluttspill på dem, men de kan glemme å velge hvem de vil spille mot.

Vålerenga slo Tønsberg og Rosenborg i de to siste kampene før Sparta kjempa oss i senk søndag. Vi trenger en seier igjen, og kanskje kan Sparta sin gode form også gi Oilers en nesestyver på hjemmebane torsdag. Gjør de det er vi på toppen av tabellen igjen med seier mot Frisk Asker.

Sondre Olden er fortatt vår fremste poengplukker. Vi danser i glede over at han har valgt å si nei til Brynäs og fullfører sesongen hos oss. Han fokuserer på OL og å vinne noe med klubben vår. Vel, han klarer det ikke aleine, så kollektivet Vålerenga må opp i ringa igjen.

Sondre mista kongetittelen til Corupe i forrige serierunde, men det skiller bare et poeng. Han står med 48 poeng (22 + 26) og har alle muligheter til å ta den igjen med et par krysskudd og lekre målgivende mot Frisk Asker. Sondre veit at det alltid er ledig i krysset og vi har sett mange håndleddskudd dit i år.

Den hissigste på grøten i Frisk Asker er Jonas Johansson med sine 33 poeng (21+12) Det holder til 25. plass på poenglista. Laget har scora 98 mål på 34 kamper og det er ikke egna til å skremme noen. Vi har til sammenligning putta 152 ganger.

Vi regner med at Vålerenga skal vise seg frem fra sin beste side på Jordal torsdag og vinner dermed denne kampen lett. Vålerenga er dog Vålerenga så vi holder alle muligheter åpne. Reis på kampen og la deg underholde eller frustrere. Intenst blir det uansett.

Dropp 18;30!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.