Vålerenga feide isen med Asker-sossen

VIF-FRISK 7-1: Vi har vært vitne til en morsom kamp her på Jordal i kveld, der Vålerenga endelig var tilbake på det nivået vi så dem tidligere i sesongen. Signalene vi hadde fått fra de indre sirkler på Jordal viste seg å stemme. Gutta var skikkelig tente for kamp igjen! Med Stavangers tap i Sarpsborg, så er Vålerenga igjen på topp av tabellen. På lørdag venter Stavanger borte, så her gjelder det å kjempe for tabelltoppen.

Tekst:Frodo

Vålerenga var totalt suverene kampen igjennom i kveld. Anført av spillere som Jonas Oppøyen (kåret til banens beste),  Brendan Brooks og Sondre Olden i storslag, ble Enga minst et par hakk for store for gutta fra  Frisk. Vi fikk se mange fine mål og hadde det ikke vært for at Frisk byttet inn keeper Johansen (kåret til Frisks beste) etter første periode, hadde det garantert blitt tosifra.

Nå venter Stavanger på bortebane om to dager og vi trenger vel ikke å understreke hvor viktig den kampen blir. Men med et Enga-lag på vei oppover igjen,  er klanen.no optimister før det tøffe oppgjøret i Stavanger. Advarsel, Enga er tilbake!

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over. Enga vant 7-1!

18.15: 2 min Frisk. Johansson for farefullt spill med høy kølle.

17.47: 7-1! Jonas Knutsen setter pucken i nettaket etter en kjapp og god pasning fra Sondre Olden. Vår tredje scoring i overtall i dag. Assist også fra Sørvik.

16.17: 2 min Frisk. Eiken Andresen for holding.

Elsewhere, i Sarpsborg har Sparta vunnet 3-2 over Stavanger. Dette resultatet ble naturligvis tatt imot til kjempejubel her på Jordal. Enga på topp!

11.18: 6-1! Eric Chouinard setter pucken i mål på en retur på et skudd fra Espeland. Assist også på Brooks.

7.49: 2 min Vålerenga. Espeland for holding. Vår første utvisning i dag!

7.29: 5-1. Frisk reduserer. Svakt backspill av Bonsaksen som gir bort pucken til en bonde. Målscorer var Valkvø Olsen.

Rett etter scoringen til Ask kommer Brooks igjennom og setter pucken klokkerent i stolpen. Trygg får returen, men Dahlberg redder.

4.24: 5-0! Morten Ask scorer på en flott pasning fra Sondre Olden. Assist også til Knutsen.

En Frisk-spiller kommer på litt tilfeldigvis seg igjennom alene med Søberg, men Steffen redder flott.

Siste periode er i gang. Kom igjen, Enga!

2. periode:

Andre periode er over og stilingen er 4-0 til Vålerenga. En god periode av Enga selv om vi bare har scoret én gang. Frisk keeper Johansen har vært meget god denne perioden og stoppet mange bra forsøk fra våre iskrigere. Frisk har knapt være inn i Vålerengas sone og har stort sett vært opptatt med kjefting, klaging, krangling og generell usportslighet.  Enga ledes av spillesugne gutter som Oppøyen, Gunnarson og Brooks. Vi ser generelt langt bedre enn vi har gjort på en stund. Nå er det gøy å være på Jordal igjen! Fortsett sånn i siste periode nå, Enga! Skuddstatistikk 2. periode: 16-4.

Tre minutter igjen av perioden og Vålerenga spiller stort sett konstant i sonen til Frisk. Bare en god Johansen i Frisk-buret sørger for at Enga ikke leder mye mere. Johansen kom inn for Dahlberg etter 1. periode.

God stemning hos Klanen på Jordal nå. «Kom igjen Enga» går så det dundrer. Hos Frisk-spillerne er derimot stemningen dårlig. De går bare rundt og klager og krangler.

9.33: 2 min Frisk. Knutsen for hekting. Haga får 10 min for dårlig oppførsel. Folksomt i Frisks utvisningsboks nå…

7.54: 4-0! Enga setter pucken inn med engang! Mathias Trygg smeller inn pucken. Pass fra Brooks og Hilt Jørgensen.

7.42: 2 min Frisk. Lagstraff for usportslig oppførsel. 5 mot 3 nå altså.

7.42: 2 min Frisk. Lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Bønda bruker nå alle metoder for å komme med i matchen.

Brede Csiszar i offside der altså. Er det en ny offensiv utgave av vår kaptein vi ser nå?

Daniel Sørvik klinker pucken i stolpen ett minutt inn i perioden. Veldig nære 4-0 der.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 3-0 til Vålerenga. Det resultatet gir et godt bilde av perioden. Enga har vært førende fra start til slutt og scorer når de føler for det. Det ser i hvert fall ut som om laget har hevet seg etter den labre innsatsen den siste tiden. Flere av spillerne ser langt mere spillesugne ut enn det vi har sett på en stund. Nå er det bare å fortsette å bygge på dette, så blir det en flott kveld på Jordal. Skuddstatistikk 1. periode: 15-7

18.20: 3-0! Dominansen fortsetter! Brendan Brooks var målscorer etter etter flere gode forsøk mot keeper Dahlberg. Assist fra Trygg og Chouinard.

Fem minutter igjen av første periode på Jordal. Det har vært en forholdsvis rolig affære hvor Enga har hatt total kontroll.

10.48: 2-0! Det er Hilt Jørgensen som scorer i overtall. Flott skudd på en dekket keeper. Pasningene fra Bonsaksen og Olden.

9.06: 2 min Frisk. Hansson for slashing.

Et par knallharde takinger fra Jonas Knutsen vekker publikum her på Jordal. Her har vi virkelig en (kommende) publikumsfavoritt.

2.41: 1-0! Det var starten sin! Jonas Oppøyen drar seg fott inn foran må og scorer med en backhand. Assist fra Lindstrøm og Juell.

Kampen er i gang. Kom igjen, Enga!

Vålerenga er på revansjejakt etter en svak periode. Rykter fra de indre kretser på Jordal sier at nå skal det bli andre boller! Les pre-match artikkelen til selveste EspenB her: http://gammel.klanen.no/blog/2014/01/vi-ser-frem-mot-hockeytorsdag-valerenga-frisk-asker/