Vålerenga Hockey med 5 mann i OL-troppen

Det en svært gledelige nyheten kom i formiddag. Det er en keeper, to backer og tre løpere som er plukket ut av landslagstrener Roy Johansen. Serielederen er dermed klubben med desidert flest spillere i troppen.

Tekst: EspenB

De uttatte er

  • Steffen Søberg
  • Aleksander Bonsaksen
  • Daniel Sørvik
  • Sondre Olden
  •  Morten Ask

Disse gutta kan belage seg på langtur til Sotsji i februar. De skal forsvare landets ære og farger mot det ypperste ishockeysporten kan by på i OL-turneringen. For første gang er det opphold i NHL så alle land kan benytte sin aller ,aller beste spillere i OL-turneringen. Hele fem av Norges landslagsspillere har altså hjemmeis på Jordal.

Norge åpner mot Canada 13 februar, fortsetter mot Finland allerede 14 februar før grunnspillet avsluttes mot Østerrike den 16. Det beste laget tar seg direkte til kvartsfinale og de tre øvrige må ut i kvalifisering. De fire vinnerne av kvalliken går til kvartfinale.

At Vålerenga har med hele fem spillere i troppen er imponerende og forteller mye om den gode jobben Jan Tore Kjær og Espen «Shampo» Knutsen legger ned for den mestvinnende klubben i norsk historie. Vi er best på norske spillere.

Disse gutta får en gylden anledning til å vise seg frem for hele hockeyverden og kanskje får de tilbud fra utlandet med godt spill også. Det blir spesielt interessant å se hva unggutten Olden klarer å få til mot meget kvalifisert motstand.Vi ønsker gutta lykke til. OL blir så mye mer spennende når det er karer med hjerter som banker for Vålerenga på isen!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.