Oppøyen er tilbake: Vålerenga vant lett

VIF-TØNSBERG 6-0 Kampen endte som den måtte, med seier til topp mot bånn. Vålerenga rakk knapt å bli varm i suspen, men gjorde jobben mot et likblekt Tønsberg Vikings.

Tekst: Frodo/Morten N.

I et omfattende gjesp av en førsteperiode (0-0) gikk tankene mest til andre lignende affærer, som for eksempel Disney On Ice. I andre periode kom det seg noe, og før to minutter var spilt satt Brendan Brooks inn ledelsen for Vålerenga. Stemningen tok seg ytterligere opp da Rasmus Juell fint seilte inn og satte inn 2-0, og stemningen var virkelig til å ta og føle på i Jordal Amfi da selveste Blinde-Ernst ble gratulert med dagen av speaker Hoffsengen!

I tredje periode sikret vi seieren. Sondre Olden økte først til 3-0 med en klassisk Olden-scoring. Deretter viste Jonas Oppøyen (tilbake fra skade!) seg fram med en nydelig pasning til Brack, som gjorde 4-0. I siste spilleminutt fastsatte Sondre Olden og Morten Ask sluttresultatet til både 5-0 og 6-0, og er dermed poengkongene i ligaen!

Neste kamp er på torsdag borte mot Rosenborg. Neste søndag venter vi Sparta hjemme på Jordal Amfi. Snakkes!

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi vant 6-0. Søberg ble kåret til bestemann.

19.43: 6-0! Morten Ask får æren av å avslutte kvelden på Jordal. Pasninger fra Olden og Hilt Jørgensen.

18.49: 5-0! Igjen setter Sondre Olden en backhand opp i netttaket. Flott scoring§! Assist fra Ask og Bonsaksen.

Litt under seks minutter igjen og spillet foregår nesten uavbrutt i Tønsbergs sone. Vil nesten være et under om Vålerenga ikke scorer flere mål snart.

8.48: 2 min Tønsberg. Solberg roughing.

7.33: 4-0! Flott spill av Vål’enga og det er David Bräck som knaller pucken i mål på direkten. Assist fra Oppøyen og Ask.

Akkurat når Enga får fullt lag kommer Hilt Jørgensen alene igjennom, men setter pucken klokkerent i stolpen. Veldig nær scoring!

1.37: 2 min Vålerenga. Csiszar for tripping.

0.27: 3-0! Sondre Olden setter pucken i nettaket på et flott backhandskudd. Fin scoring! Pasning fra Ask.

Siste periode er i gnag. Kom igjen Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Denne perioden har i det minste vært langt morsommere enn den første. Ingen stor periode av Vålerenga, men vi er totalt overlegne og har fått to mål. Det er ikke så mye Enga trenger å heve seg før å rundspille Tønsberg. Forhåpentligvis setter de opp farta et hakk til i siste periode, sånn at de kan underholde litt her på Jordal. Det føler jeg publikum har fortjent, når de betaler for å komme på en kamp som i utgangspunktet skal være avgjort på forhånd. Skuddstatistikk 2. periode: 15-8

Ellers på Jordal: Blinde-Ernst har bursdag i dag! Blei visst 29 eller noe lignende… Et nesten fullsatt Jordal Amfi applauderer bursdagsbarnet. Klanen.no gratulerer!

Og nå hadde comeback kid Oppøyen et skudd i tverrliggeren. Godt å se ham på is igjen!

Skudd i stolpen av Jesper Hoel nå. Virker som om Enga har giret opp til andregir i hvert fall.

11.54: 2-0! Rasmus Juell setter pucken i nettaket. Power play-mål a gitt! Assist fra Olden og Espeland.

10.01: 2 min Tønsberg. Busque slashing.

Det nye showet «Lindstrøm On Ice» er satt opp på Jordal i kveld. I undertall seiler Tobias Lindstrøm rundt med pucken i Tønsbergs sone uten at noen får tak i pucken…

8.39: 2 min Vålerenga. Brooks for tripping.

Snart 8 minutter spilt og det går forholdsvis rolig for seg på Jordal. Mathias Trygg var akkurat alene med keeper uten å klare å score.

3.30: 2 min Tørsberg. Wedin for hekting.

1.16: 1-0! Endelig har Enga våknet! Det er Brendon Brooks som er målscorer. Han trekker seg inn mot Tønsberg-keeperen og får satt pucken i mål. Assist av Trygg og Chouinard.

Pucken er droppet. La oss håpe Enga er med!

1. periode:

Første periode er over og stillingen er 0-0. Helt forferdelig periode av Vålerenga! Spillerne viser ingen interesse for kampen og ingen respekt for de som har brukt pengene sine på å dra på Jordal en søndag ettermiddag. Her håper jeg Shampo drar frem hårføner’n pausen og bruker den ekstensivt. Nå er det på tide at Enga-spillerne viser at de er profesjonelle! Så veldig slitne etter fiaskoen i Lørenskog kan de vel ikke være… Skuddstatistikk 1. periode: 14-9.

Intet nytt å melde på Jordal. Vet Vålerenga at dette er en tellende kamp? Her seiler alle rundt på skøytene og koser seg…

Kampen er i gang på Jordal,. Klanen.no er mot alle odds også nå på plass. Stillingen er 0-0 etter 11 minutter. Ingen tenning å spore hos Enga-spillerne så langt.